Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnistatko itsessäsi loivia ja leppoisia maastoja suosivan sunnuntaihiihtäjän? – Lumitalvena tasaisen maaston ystäville löytyy Vantaalla hiihdettävää myös peltoaukeilta

Hiihto: Liikuntapäällikkö Jari Lärka antaa vinkejä reiteistä,

Vantaan kaupungin liikuntapäällikön Jari Lärkan mukaan vantaalaisella hiihtoväellä on tällä viikolla ollut hyvät oltavat.

– Kaikki paikat saatiin lumen tulon jälkeen auki ja kyllä laduilla on väkeä riittänytkin, hän tietää.

Hiihto maistuu myös liikuntapäällikölle itselleen, joskaan Vantaan laduilla hän ei ulkopaikkakuntalaisena ole viime aikoina sivakoinut. Sen verran aikaisempaa kokemusta kuitenkin on, että jos hän tästä paikasta hiihtoretkelle lähtisi, valinta osuisi Kuusijärveltä Sipoonkorpeen vievään reittiin.

– Siellä on aika tasaista maastoa ja rauhallisuutta, jos haluaa vähän filistellä.

Loivapiirteisestä menosta tykkääville Vantaan noin 250 kilometrin latuverkosta toki löytyy vaihtoehtoja muualtakin.

– Ehkä tasaisimmat ja helpoimmat reitit ovat meillä keskisellä Vantaalla, kuten Ilolan ABC:ltä molempiin suuntiin kulkevalla reitillä, Lärka arvioi.

– Länsi-Vantaalla Petikon reitillä maaston mäkisyys tekee reitistä vähän haastavan, mutta näin kun on paljon lunta, myös läheiselle peltoalueelle vedellään aina latukoneilla latuja hiihdeltäviksi, hän vinkkaa.

Hakunilan urheilupuistossa tavallisen kuntohiihtäjän kannattaa varoa Suomen cupiin tehtyä todella jyrkkämäkistä kilpalatua.

– Tasainen peltoaukea onkin siellä aika suosittu ja kyllä myös metsäalueelta monia loivapiirteisiä reittejä löytyy hiukan haastavampien lisäksi.

Ilman merkittäviä maastollisia yllätyksiä saa Lärkan mukaan hiidellä myös Hiekkaharjun golfkentän vieressä kulkevalla ladulla.

Jos hiihtolenkille haluaa ottaa kaveriksi koiran, pitää suunnistaa Petikkoon tai Simonkallioon, joissa on kilometrin verran koiralatua. Hakunilassa tarkoitukseen on varattu 2,4 kilometrin lenkki, joka on myös valaistu.

Kun kaikki varsinaisten reittipohjien ulkopuolelle, esimerkiksi juuri pelloille ja muille aukeille, tehtävät ladut lasketaan mukaan, eri tasoisille hiihtäjille on Vantaalla lumitalvina tarjolla runsaasti valinnanvaraa.

– Kaikkiaan puhutaan noin 400 kilometristä.

Vantaan latureitit ja niiden kunnon voi katsoa netistä osoitteesta ulkoliikunta.fi.

Lue myös:

Vantaan latuverkko on ainutlaatuinen – Kaupungin läpi hiihtäessä ohi hujahtaa lähijuna, graffittiseinä, kerrostalolähiö ja korpikuusikko

Oletko aina halunnut oppia hiihtämään tyylipuhtaasti? – Katso videoilta oikeaoppista tekniikkaa

Miksi Hakunilan urheilupuistossa ei ole opasteita? – Nyt Suomen Cupin vaativalla kisaladulla hiihtää keltanokkia farkut jalassa