Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Säteilyturvakeskuksen väki muuttaa Helsingistä Vantaalle – uudet tilat valmistuivat Jokiniemeen

Rakennusyhtiö SRV:n rakentamat Säteilyturvakeskuksen (Stuk) uudet toimitilat ovat valmistuneet Jokiniemeen.

Jokiniemenkatu 28:ssa sijaitseva rakennus on jatkossa noin 340 Stukin työntekijän työpaikka.

Rakennus on luovutettu sen tilaajalle ja rakennuttajalle Senaatti-kiinteistöille, joka vastaa valtion toimitiloista, kertoo SRV tiedotteessaan.

Seuraavaksi uudessa toimipaikassa alkavat muun muassa laboratoriolaitteistojen asennus ja sisätilojen kalustus.

Stuk muuttaa uusiin vuokratiloihinsa nykyisestä rakennuksestaan Helsingin Roihupellosta vaiheittain maalis–kesäkuussa.

Senaatti-kiinteistöjen aiemman selvityksen mukaan Roihupellon toimitilan peruskorjaus ei olisi ollut toiminnallisesti ja taloudellisesti järkevää, kun huomioidaan sen kunto ja valtiohallinnon uudet tilavaatimukset.

– Odotamme innolla muuttoa uuteen meille suunniteltuun toimitaloon. Tämä on Stukin yli 60-vuotisessa historiassa ensimmäinen kerta, kun toimitilassamme on huomioitu meidän erityistarpeemme, kommentoi Stukin hallintojohtaja Kaisa Koskinen tiedotteessa.

Uuden rakennuksen laajuus on 12 700 bruttoneliömetriä. Rakennus sisältää poikkeuksellisen vaativia laboratoriotiloja, mikä on asettanut rakentamiselle korkeat vaatimukset. Toimitilan suunnittelusta on vastannut RE-Suunnittelu Oy.

Kohteen rakentaminen alkoi talvella 2020.

– Työmaalla on sen jälkeen tehty töitä noin 130 työntekijän voimin työmaapäällikkö Teemu Åbergin johdolla. Säteilyturvallisuuteen liittyvät toiminnat asettavat rakentajalle sekä rakenteille poikkeuksellisen korkeita vaatimuksia, etenkin käytettävien materiaalien suhteen, kertoo SRV:n projektijohtaja Reima Liikamaa tiedotteessa.