Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa-Kerava-alueen päättäjäpaikkoja jaettiin: aluevaltuuston puheenjohtajuus SDP:lle

Vantaa-Keravan hyvinvointialueen aluevaltuustoon valtuutettuja saaneet ryhmät päättivät sunnuntaina valtuuston puheenjohtajiston, aluehallituksen ja perustettavien lautakuntien kokoonpanoista.

Aluevaltuuston puheenjohtajan paikan saa SDP. Ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan täyttää kokoomuksen ja RKP:n yhteinen valtuustoryhmä, ja 2. varapuheenjohtajan paikka menee SDP:lle.

Aluehallituksen puheenjohtajan paikan ottaa kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmä. Aluehallituksen 1. varapuheenjohtajan paikan saa vihreät ja 2. varapuheenjohtajan paikan perussuomalaiset.

Aluehallituksen muut varsinaisten jäsenten paikat menevät kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmälle (5), sosiaalidemokraateille (5), vihreille (1), perussuomalaisille (1) ja vasemmistoliitolle (1). Keskusta ja Liike NYT jakavat yhden hallituspaikan.

Kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmä ottaa puheenjohtajuudet pelastuslautakunnasta, kansalliskielilautakunnasta ja aluevaalilautakunnasta. SDP johtaa lähidemokratian seurantaan keskittyvää lautakuntaa ja perussuomalaiset tarkastuslautakuntaa.

Paikkajaossa olivat mukana kaikki aluevaltuuston poliittiset ryhmät. Neuvottelut käytiin aluevaltuuston suurimman puolueen kokoomuksen johdolla. Päätökset paikkajaosta olivat tiedotteen mukaan yksimielisiä.

Loput paikat neuvotellaan vajaan parin viikon kuluttua.