Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hintavertailu paljastaa: näiltä Vantaan asemilta saa nyt halvinta bensaa ja dieseliä

Polttoaineiden hinnat ovat olleet viime kuukausina tuntuvassa nousussa. Kuluttajahintoihin ovat vaikuttaneet monet asiat, muun muassa öljyn maailmanmarkkinahinnat ja öljytuotteiden maailmanlaajuisen kysynnän heilahtelu.

Vantaan Sanomat vertaili tiistaina bensiinin ja dieselin hintoja vantaalaisilla asemilla. Hinnoissa näytti olevan selviä eroja.

St1:n Simonkylän asema myi edullisinta 95-oktaanista bensiiniä Vantaalla: se maksoi 1,829 euroa litralta.

Lähes samanhintaista bensaa sai Neste Vantaa Siltamäen, Teboil Tikkurilan ja Neste Simonkallion asemilta. Niissä "ysivitonen" maksoi tiistaina 1,839 euroa litralta.¨

Kalleinta 95-oktaanista myi Teboilin asema Kaivokselassa: hinta oli 1,969 euroa.

Nesteen Martinlaakson Vihertien asemalla bensa maksoi 1,939 euroa ja Nesteen Variston asemalla 1,934 euroa.

Vertailtaessa 98-oktaanisen bensiinin hintoja vantaalaisittain houkuttelevimmat paikat olivat tiistaina St1:n Simonkylän ja Nesteen Siltamäen asemat. Molemmissa litrahinta oli 1,919 euroa.

Teboil Tikkurila, Neste Simonkallio ja St1 Virkatie kauppasivat ysikasia 1,929 euron litrahintaan.

Hintavertailussa kalleinta 98-oktaanista myi Teboil Kaivoksela, jossa litrahinta oli 2,059 euroa.

Yli 2 euron hintoja oli myös Neste Variston, Neste Keimolan idän, ABC Alepa Ilolan, Neste Korson, Neste Koivukylän ja Shell Rajatorpan asemilla.

Halvinta dieseliä voi tankata tiistaina St1:n asemalla Simonkylässä. Diesellitra maksoi 1,758 euroa.

Kärkipäähän ylsivät myös Neste Siltamäki 1,763 euron litrahinnalla sekä Teboil Tikkurila, Shell Ruskeasanta ja Neste Simonkallio 1,768 euron hinnoilla.

Kalleinta dieseliä myi Teboilin asema Kaivokselassa: sitä sai tankkiinsa 1,879 eurolla. Lähes yhtä tyyristä dieseliä kauppasivat myös Neste Varisto (1,864), Neste Korso (1,854) ja ABC Ilola (1,844).

VS:n hintavertailu perustuu vapaaehtoisvoimin pyörivän Tankille-sovelluksen tietoihin.

Bensiinin ja dieselin hintoja seuraava riippumaton polttoaine.net -sivusto kertoo Vantaan kaikkien asemien tämänhetkiset polttoaineiden keskihinnat: Vantaalla 95-oktaanisen bensan keskihinta on nyt 1,883 euroa, 98-oktaanisen 1,973 euroa ja dieselin 1,811 euroa.