Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaalainen kansanedustaja Mika Niikko jättää valiokuntapaikkansa – myöntää twiittinsä olleen "huolimattomasti muotoiltu"

Vantaalainen kansanedustaja Mika Niikko (ps.) ilmoitti tiistai-iltana eroavansa eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan tehtävästä.

Eroaminen liittyy Niikon tiistaina julkaisemaan twiittiin. Sittemmin poistetussa twiitissään hän totesi, että Emmanuel Macronin tai jonkun muun poliitikon tulisi nyt astua julkisuuteen ja sanoa, ettei Ukraina liity Natoon. Muuten Venäjä ei voisi Niikon mukaan pitää neuvotteluita onnistuneina ja seuraukset olisivat "karmivat".

Lue myös: Puheenjohtaja Riikka Purra sanoutui irti Mika Niikon Ukrainaa koskeneesta näkemyksestä – "Edellytetään kuitenkin keskittymistä Suomen linjan edustamiseen"

Facebook-sivuillaan Niikko myöntää, että tiistaina aamulla julkaisemani twiitti oli huolimattomasti muotoiltu.

– On itsestään selvää, että puolustan Ukrainan suvereniteettia ja Suomen ulkopoliittista linjaa. Jokaisella maalla on itsenäinen oikeus päättää, hakeeko Nato-jäsenyyttä vai ei. Pohjimmainen huoleni on, onnistutaanko täysimittainen sota välttämään diplomatialla, hän kirjoittaa.