Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttää Vantaa-villapaita, joka sai vaikutteita Helsingin pitäjän kirkonkylän historiasta – ohjeiden avulla sukat ja paidan voi neuloa itsekin

Vantaalaiset pääsevät neulomaan oman kaupungin historiasta tyylinsä hakevia villapaitoja ja -sukkia.

Vantaa-Seura on nyt julkaissut Kirsi Mantua-Kommosen suunnittelemat neuleet, joiden ohjeet löytyvät yhdistyksen verkkosivuilta.

Lue myös: Iskikö korona-aikana neuloosi? – Pian neulomisintoa pääsee purkamaan Vantaa-villapaitaan

Viime vuosi oli 60-vuotta täyttäneen Vantaa-Seuran juhlavuosi ja sen kunniaksi yhdistys päätti teetättää oman Vantaa-neulekuvion.

Kirsi Mantua-Kommonen suunnitteli neulekuviot sekä kaarroke-kirjoneuleeseen että kaksiin erilaisiin villasukkiin.

Vantaa-Seura kertoo tiedotteessaan, että sukista on tehty kaksi ohjetta, joista toinen on briossiteräisiin sukkiin ja toinen perinteisiin villasukkiin. Sukkien varsien kirjoneulekuviot pohjautuvat Helsingin pitäjän kirkonkylän arkeologisiin löytöihin.

Villapaidan hihoissa ja alaosassa ovat samat lilja- ja köynnöskuviot kuin sukissa. Lisäksi paidassa on kirjoneulekuvio, joka pohjautuu Pyhän Laurin kirkon uusgoottilaisiin ikkunoihin.

Innokkaat neulojat voivat osallistua Vantaa-Seuran yhteisneulontatilaisuuksiin, joissa saa vertaistukea ja ohjeistusta oman Vantaa-paidan tai -sukkien tekemiseen.

Ensimmäinen yhteisneulonta järjestetään etänä torstaina 16. helmikuuta kello 18.30 Teamsissä. Linkki tapahtumaan löytyy Vantaa-Seuran verkkosivuilta. Illan aikana ohjeiden Kirsi Mantua-Kommonen esittelee neulekuvioiden taustaa. Suunnittelija antaa myös vinkkejä, miten neuletyössä pääsee alkuun.