Tällainen on koronatilanne Vantaalla – Kaupunginjohtaja: "Pahin tautihuippu on takanapäin"

Vantaan koronatilanteen pahimmat vaiheet alkavat olla takanapäin.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi tiedotustilaisuudessa torstaina, että tautitilanne on menossa parempaan suuntaan.

– Pahin tautihuippu on takanapäin, hän totesi.

Koronavirusta ja etenkin sen herkästi tarttuvaa omikron-varianttia esiintyy Vantaalla yhä paljon.

Tällä hetkellä tauti leviää etenkin alle 50-vuotiaiden keskuudessa. Koronatestissä kävijöistä noin joka toisen testi on positiivinen. On kuitenkin huomioitava, että valtaosa koronatartunnoista todetaan kotitestein.

Lue myös: Omikronin alamuunnos vallannut alaa etenkin Hus-alueella, epidemia voi laantua odotettua hitaammin

Kaupunginjohtajan arvion mukaan noin 150 000 vantaalaista olisi tähän mennessä sairastanut taudin. Koronaan on menehtynyt 142 vantaalaista.

Noin 85,3 prosenttia vantaalaisista yli 12-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen ja 82,2 prosenttia myös toisen annoksen. Kolmannen rokotteen on ottanut 53 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Viljasen mukaan yksi syy siihen, miksi Vantaalla ei ole otettu kolmatta rokotusta yhtä vilkkaasti kuin naapurikaupungeissa, saattaisi olla koronaan sairastuneiden määrä. Rokotusta ei suositella otettavaksi heti sairastumisen jälkeen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut