Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen on koronatilanne Vantaalla – Kaupunginjohtaja: "Pahin tautihuippu on takanapäin"

Vantaan koronatilanteen pahimmat vaiheet alkavat olla takanapäin.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi tiedotustilaisuudessa torstaina, että tautitilanne on menossa parempaan suuntaan.

– Pahin tautihuippu on takanapäin, hän totesi.

Koronavirusta ja etenkin sen herkästi tarttuvaa omikron-varianttia esiintyy Vantaalla yhä paljon.

Tällä hetkellä tauti leviää etenkin alle 50-vuotiaiden keskuudessa. Koronatestissä kävijöistä noin joka toisen testi on positiivinen. On kuitenkin huomioitava, että valtaosa koronatartunnoista todetaan kotitestein.

Lue myös: Omikronin alamuunnos vallannut alaa etenkin Hus-alueella, epidemia voi laantua odotettua hitaammin

Kaupunginjohtajan arvion mukaan noin 150 000 vantaalaista olisi tähän mennessä sairastanut taudin. Koronaan on menehtynyt 142 vantaalaista.

Noin 85,3 prosenttia vantaalaisista yli 12-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen ja 82,2 prosenttia myös toisen annoksen. Kolmannen rokotteen on ottanut 53 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Viljasen mukaan yksi syy siihen, miksi Vantaalla ei ole otettu kolmatta rokotusta yhtä vilkkaasti kuin naapurikaupungeissa, saattaisi olla koronaan sairastuneiden määrä. Rokotusta ei suositella otettavaksi heti sairastumisen jälkeen.