Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Abit irrottelivat penkkaritunnelmissa Vantaalla – katso kuvakooste päivän tunnelmista

Vantaan lukiolaiset iloitsivat torstaina, kun perinteiset penkkarit saatiin koronatilanteesta huolimatta järjestettyä. Tikkurilan jäähallin edustalle oli saapunut runsaasti kiinnostunutta yleisöä seuraamaan abien tärkeää päivää.

Mielikuvitukselliset ja värikkäät asut sekä penkkariautojen humoristiset koristelut ilahduttivat vantaalaisia idässä ja lännessä.

Itä-Vantaalla penkkariautoilla kiersivät Tikkurilan, Lumon ja Sotungin lukioiden abiturientit sekä Helsinge Gymnasiumin abit.

Länsi-Vantaalla ilahduttivat Martinlaakson ja Vaskivuoren lukion abit.

Viime vuonna penkkareita Vantaalla ei koronatilanteen vuoksi järjestetty.

Naapurikaupungeissa Espoossa ja Helsingissä penkkareita ei vietetty helmikuussa tänäkään vuonna, vaan niitä päätettiin siirtää. Vantaalla päätettiin toimia toisin.

– Penkkarit ovat oppilaitosten omaa toimintaa. Halutessaan lukiot toki voivat siirtää penkkareiden ajankohtaa. Itse koen, että penkkarit ovat tärkeä siirtymäriitti nuorille, totesi Vantaan lukiokoulutuksen johtaja Ari Ranki Vantaan Sanomille tammikuussa.