Tulli takavarikoi postipaketin, jossa oli 3,5 kiloa huumeita – Paljasti salakuljetuksen, jossa Suomeen tuotiin kymmeniä tuhansia annoksia

Tulli pysäytti Helsinki-Vantaalla elokuussa 2021 paketin, jonka sisältä paljastui noin kolme kiloa amfetamiinia ja puoli kiloa MDMA:ta, joka tunnetaan paremmin ekstaasina.

Lähetys johdatti Tullin laajan huumeiden salakuljetustoiminnan jäljille, ja nyt tapaus on siirtynyt syyttäjän syyteharkintaan. Takavarikoidun ja aiemmin Suomeen saapuneiden huumeiden katukauppa-arvon epäillään olleen noin 195 000 euroa.

Huumepaketin vastaanottajaksi selvisi varsinaissuomalainen mies. Tulli epäilee hänen vastaanottaneen aiemminkin huumelähetyksiä ja levittäneen aineita edelleen Suomessa. Mies on asunut rikoksia tehdessään Länsi-Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Esitutkinnan mukaan mies ehti ennen kiinni jäämistään vastaanottaa postitse yhteensä kaksi kiloa amfetamiinia ja kilon MDMA:ta. Tulli epäilee miehen vastaanottaneen kaikkiaan neljä huumepakettia.

– Epäilemme, että rikollisen toiminnan kohteena on ollut kymmeniä tuhansia käyttöannoksia. Olemme tutkineet tapausta törkeänä huumausainerikoksena ja tapauksen esitutkinnan aikana olemme tehneet yhteistyötä sekä suomalaisten että EU-maiden esitutkintaviranomaisten kanssa, kertoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja Kimmo Kaunisto.

Miestä epäillään useista törkeistä huumausainerikoksista.

Tulli takavarikoi kotietsinnän yhteydessä muun muassa lähes 1 000 kirjekuorta, pieniä muovipusseja sekä vakuumikoneita. Kotietsinnässä takavarikoitiin myös pienempiä määriä eri huumeita.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut