"Rajoitukset eivät ole paljon meitä koskettaneet" – vantaalainen salibandyseura on jopa kasvattanut juniorimääriään korona-aikana

Urheilu: Tikkurilan Tiikereiden miesten edustusjoukkue rämpii F-liigan pohjilla, mutta vantaalaisseura on pelipassien määrällä mitattuna kivunnut pykälän vuodentakaista sijoitustaan korkeammalle, yhdeksänneksi.

Salibandyllä oli vuodenvaihteessa Suomessa rekisteröityneitä pelaajia ja harrastajia runsaat 47 000. Vuosi aiemmin vastaava luku oli lähes 51 000. Laskua oli noin 7,5 prosenttia.

– Koronapandemia on iskenyt meihin rajummin kuin moneen muuhun joukkuelajiin. Syys- ja talvikauden lajina olemme ehkä kärsineet rajoituksista enemmän kuin keväisin ja kesäisin pelattavat lajit, kertoo Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta.

Tikkurilan Tiikerit on tuoreen pelipassitilaston mukaan Suomen yhdeksänneksi suurin salibandyseura. Tiikereillä on 549 lisenssipelaajaa. Määrä on vain hieman laskenut vuodentakaisesta (598). Korona tuntuukin keskimäärin rokottaneen enemmän muita seuroja, mistä lähinnä johtuu Tiikereiden yhden pykälän nousu tilastossa.

– Nuorimpiin junioreihin on tullut hieman lisääkin pelaajia. Koska meillä ei ole kovin montaa aikuisjoukkuetta vaan ensisijaisesti juniorijoukkueita, jotka ovat saaneet tällä kaudella harrastaa koronarajoituksista huolimatta, rajoitukset eivät ole nyt niin paljon meitä koskettaneet, sanoo Tiikereiden toiminnanjohtaja Yrjö Kokljuschkin.

– Meillä on hyviä ohjaajia, ja sana laadukkaasta toiminnasta kiirii kauas. Salibandy on helppoa ja suosittua liikuntaa. Sitä kautta olemme merkittävä liikuttaja Itä-Vantaalla.

Tiikerit on tehnyt ”markkinointivierailuja” päiväkodeissa, ja päiväkotiryhmiä on vieraillut seuran harjoituskeskuksessa Tiger Sport Areenalla Veromiehessä.

– Sitäkin kautta olemme saaneet jonkin verran lisää harrastajia.

Mutta Tiikereiden tänä vuonna 13 vuotta täyttävien poikien joukkue ei selvinnyt kolhuitta viime kauden koronarajoituksista.

– Vuotta vanhemmissa ja vuotta nuoremmissa on paljon pelaajia, mutta tämä ikäluokka on eräänlainen väliporras, toteaa joukkueen vastuuvalmentaja Sami Holappa.

– Viime kaudella, kun hallit olivat koronarajoitusten vuoksi kiinni junioreiltakin, treenasimme pari kolme kuukautta ulkona. Sillä ei juurikaan ollut salibandyn kanssa tekemistä. Sen seurauksena varsinkin niitä poikia, jotka harrastavat muitakin lajeja, lipesi riveistä.

Joukkue sai viime syksynä apuja eritoten Pakilan Visasta, jonka oma tämän ikäluokan joukkue kuihtui toimintakyvyttömäksi. Pohjois-Helsingin puolelta siirtyi Tiikereihin viisi pelaajaa, muun muassa torpparinmäkeläinen Aaron Forsblom ja paloheinäläinen Kalle Korhonen. Molemmilla oli takanaan viisi kautta salibandyä Visassa.

– Kaverit ja pelaaminen, mainitsee Aaron salibandyn vetovoimatekijöiksi ja harmittelee, että koronatartuntojen vuoksi harjoituksissa on ajoittain ollut pelaajakatoa.

– Tiikereistä olemme saaneet paljon uusia kavereita, ja meininki on ollut hyvää, Kalle kehuu.

– Maalinteko, kaverit ja yhdessäolo, hän kiteyttää salibandyn viehätyksen.

Tiikereiden P13-joukkueen palapeli on kesken. Se hakee vielä kauden ensimmäistä voittoaan, mutta itseluottamus ei ole kadonnut.

– Huhtikuussa on lopputurnaus. Siellä aiomme voittaa eliittisarjan. Se on kovan työn takana, muttei mahdotonta, Aaron sanoo.

EräViikingit on edelleen Suomen suurin salibandyseura. Helsinkiläisseurassa oli vuoden 2021 lopussa 1435 pelipassin omaavaa henkilöä. Espoolaiset Oilers (918) ja Westend Indians (873) ovat sijoilla kolme ja neljä.

Oulun Floorball Club (928) oli kiilannut vuodentakaiselta kolmossijaltaan Oilersin ohi. Pääkaupunkiseutulaisista Tiikerit oli neljänneksi suurin. SB Vantaa (425) oli nyt sijalla 16, mutta edelleen viidenneksi suurimpana pääkaupunkiseutulaisena. Vuosi sitten se oli listalla heti Tiikereiden kannassa sijalla 11, mutta nyt SB Vantaan pelipassilaisten määrä oli pudonnut runsaan neljänneksen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut