Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ystävänpäivänä voi olla ravintolassa jälleen puoleenyöhön asti – rajoitukset koronapassin käytössä jatkuvat

Valtioneuvosto tiedottaa, että se on muuttanut asetusta jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Kaikkien ravintoloiden anniskelu- ja aukioloaikoja pidennetään ystävänpäivänä: anniskelu ravintoloissa päättyy kello 23 ja ravintolan saa pitää avoinna asiakkaille aina puoleenyöhön asti. Kevennykset anniskelu- ja aukioloaikoihin koskevat kaikkia ravintoloita.

RavitsemUsliikkeissä, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisä- ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravitsemisliikkeissä on sisätiloissa käytössä kolme neljäsosaa asiakaspaikoista. Asiakaspaikkojen rajoitukset eivät koske Ahvenanmaata.

Kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Rajoitukset koronapassin käytössä jatkuvat. Koronapassin käyttö ei vapauta ravitsemisliikkeitä asiakaspaikkamäärää sekä anniskelu- ja aukioloaikoja koskevista rajoituksista. Tämä käytäntö on voimassa ainakin 28. helmikuuta saakka.