Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV: Tutkijat varoittavat, että vakavan taudin vaara vaanii vielä vuoden sairastetun koronan jälkeen – "Jos sinulla ei ole rokotetta, hae se välittömästi"

MTV kertoo verkkosivuillaan tuoreesta yhdysvaltalaistutkimuksesta, jonka mukaan sairastettu korona lisää lukuisten sydän- ja verisuonisairauksien vaaraa vielä vuoden sairastumisen jälkeenkin.

Tutkimuksessa tarkasteltiin yli kymmenen miljoonan yhdysvaltalaisen tietoja. Tutkimuksen mukaan akuutista koronasta toipuneet sairastuivat esimerkiksi aivoverenkiertohäiriöön 52 prosenttia todennäköisemmin kuin tartunnan välttäneet. Sydämen vajaatoiminnan riskiä koronavirusinfektio lisäsi puolestaan 72 prosentilla. Korrelaatio vuoden sisällä sairastetun koronavirusinfektion ja sydänsairauksien välillä oli sitä vahvempi, mitä vakavampi tauti oli ollut. Riski oli kuitenkin kohonnut myös lievemmän tautimuodon sairastaneilla.

– Jos sinulla ei ole vielä rokotetta, hae se välittömästi, huomauttaa Naturen haastattelema yhdysvaltalainen sydänlääkäri Hossein Ardehali.