Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaan uuden poliisiaseman rakentaminen etenee – hintalappu on 90 miljoonaa euroa

Itä-Uudenmaan uuden pääpoliisiaseman rakennushanke Jokiniemeen etenee suunnitellusti, kertoo Senaatti-kiinteistöt tiedotteessa. Rakennuttajan kilpailutus on käynnissä ja urakoitsijan valinta on tarkoitus tehdä huhtikuussa.

Toteutuakseen hanke tarvitsee kevään aikana Senaatti-kiinteistöjen investointi- ja rakentamispäätökset. Kustannusarvio on noin 90 miljoonaa euroa.

Maanrakennustyöt on tarkoitus aloittaa ensi kesän alussa.

Vaiheittain rakennettavassa kokonaisuudessa ensimmäiseksi valmistuisi poliisivankila arviolta loppukesällä 2023. Kaikilta osin pääpoliisiasema voitaisiin ottaa käyttöön loppuvuonna 2024.

Lue lisää: Uusi pääpoliisiasema on tulossa Jokiniemeen – Poliisivankilan rakentaminen voi alkaa jo ensi keväänä

Nykyisellään poliisin palvelut Vantaalla ovat hajautettuna kolmeen väistötilaan. Poliisin lupapalvelutoimisto on toiminut väistötiloissa Dixin kauppakeskuksessa vuodesta 2018. Pääpoliisiasema siirtyi lentoaseman lähelle Rahtitielle vuonna 2020. Poliisivankila toimii yhä vanhan poliisiaseman tiloissa Tikkurilan Kielotiellä.

– Jatkossa kaikki palvelut löytyvät yhdestä osoitteesta Jokiniemestä hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Tämä on iso ja tärkeä asia niin asiakkaidemme kannalta, mutta myös tehokkuuden ja henkilöstömme jaksamisen kannalta, toteaa poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Lue lisää: Kielotien poliisitalon tyhjeneminen jatkuu – Rikosilmoitusten vastaanotto siirtyy pois Tikkurilasta keskiviikkona