Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisipäällikkö julkaisi Twitterissä karut luvut – kertovat lasten ja nuorten pahoinvoinnista

Nuorten pahoinvointi, nuorten tekemät ryöstöt ja pahoinpitelyt sekä nuorisojengien rikollinen elämäntapa on puhuttaneet laajalti viime viikkojen aikana.

Itä-Uudenmaan poliisin poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki twiittasi sunnuntaina aiheeseen liittyviä kovia lukuja, jotka kertovat lasten ja nuorten pahoinvoinnista.

Lue myös: Katujengi-ilmiö nostaa päätään Vantaalla – "Tilanne on nopeasti vakavoitunut"

Koskimäen twiitin mukaan Itä-Uudenmaan poliisi teki yksin viime vuonna yli 3000 lastensuojeluilmoitusta. Vuonna 2019 luku oli alle 2000.

Myös alle 15-vuotiaina pahoinpitelyyn syyllistyneiden määrät ovat kasvussa Suomessa. Vuonna 2020 tapauksia oli 1759, vuotta aiemmin 1545 ja vuonna 2018 puolestaan 1316.

Lue myös: Nuoret yrittivät ryöstää miehen ja pariskunnan väkivalloin Tikkurilassa – molemmissa tapauksissa samat tekijät

Hän muistuttaa twiitissään, että "alle 15-vuotiaiden pahoinpitelijöiden määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 2006". Kasvu on poliisipäällikön mukaan ollut suurinta viime vuosina.

Koskimäki kertoo twiitissään, että selvää kasvua on myös 15–17-vuotiaiden pahoinpitelijöiden määrässä.

Lue myös: Uusi rikosilmiö nostaa päätään Vantaalla: alaikäiset ryöstävät toisilta lapsilta merkkivaatteita väkivalloin uhkaamalla

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti tammikuussa poliisin tietoon tulleista useista tapauksista, joissa lapsi tai joukko alaikäisiä nuoria on ryöstänyt väkivallalla uhkaamalla arvokkaan merkkituotteen toiselta lapselta tai nuorelta.