Poliisipäällikkö julkaisi Twitterissä karut luvut – kertovat lasten ja nuorten pahoinvoinnista

Nuorten pahoinvointi, nuorten tekemät ryöstöt ja pahoinpitelyt sekä nuorisojengien rikollinen elämäntapa on puhuttaneet laajalti viime viikkojen aikana.

Itä-Uudenmaan poliisin poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki twiittasi sunnuntaina aiheeseen liittyviä kovia lukuja, jotka kertovat lasten ja nuorten pahoinvoinnista.

Lue myös: Katujengi-ilmiö nostaa päätään Vantaalla – "Tilanne on nopeasti vakavoitunut"

Koskimäen twiitin mukaan Itä-Uudenmaan poliisi teki yksin viime vuonna yli 3000 lastensuojeluilmoitusta. Vuonna 2019 luku oli alle 2000.

Myös alle 15-vuotiaina pahoinpitelyyn syyllistyneiden määrät ovat kasvussa Suomessa. Vuonna 2020 tapauksia oli 1759, vuotta aiemmin 1545 ja vuonna 2018 puolestaan 1316.

Lue myös: Nuoret yrittivät ryöstää miehen ja pariskunnan väkivalloin Tikkurilassa – molemmissa tapauksissa samat tekijät

Hän muistuttaa twiitissään, että "alle 15-vuotiaiden pahoinpitelijöiden määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 2006". Kasvu on poliisipäällikön mukaan ollut suurinta viime vuosina.

Koskimäki kertoo twiitissään, että selvää kasvua on myös 15–17-vuotiaiden pahoinpitelijöiden määrässä.

Lue myös: Uusi rikosilmiö nostaa päätään Vantaalla: alaikäiset ryöstävät toisilta lapsilta merkkivaatteita väkivalloin uhkaamalla

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti tammikuussa poliisin tietoon tulleista useista tapauksista, joissa lapsi tai joukko alaikäisiä nuoria on ryöstänyt väkivallalla uhkaamalla arvokkaan merkkituotteen toiselta lapselta tai nuorelta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut