Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulli löysi postilähetyksestä huumeita Helsinki-Vantaalla – jäljet johtivat mieheen, joka oli tilannut ulkomailta kymmeniä tuhansia huumeannoksia

Tulli on paljastanut amfetamiinin ja MDMA-huumausaineen salakuljetus- ja levitystoiminnan. Huumausaineita on vastaanotettu postitse ulkomailta ja levitetty ympäri Suomea.

Tiedotteen mukaan Tulli pääsi rikoskokonaisuuden jäljille, kun se takavarikoi viime elokuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla ulkomailta saapuneesta postilähetyksestä noin kolme kiloa amfetamiinia ja puoli kiloa MDMA:ta.

MDMA on tunnetumpi ekstaasitablettien sisältämänä huumausaineena. Lähetyksen vastaanottajaksi selvisi Varsinais-Suomessa asuva mies.

Tulli takavarikoi kotietsinnän yhteydessä muun muassa lähes 1 000 kirjekuorta, pieniä muovipusseja ja vakuumikoneita. Kotietsinnässä takavarikoitiin myös pienempiä määriä eri huumeita.

Esitutkinnan perusteella on syytä epäillä miehen vastaanottaneen aiemminkin huumausainelähetyksiä sekä Länsi-Uudellamaalla että Varsinais-Suomessa asuessaan ja levittäneen huumausaineita edelleen Suomessa.

Tulli selvitti esitutkinnan aikana, että mies oli vastaanottanut postitse yhteensä kaksi kiloa amfetamiinia sekä yhden kilon MDMA:ta.

Miehen epäillään vastaanottaneen kaiken kaikkiaan neljä huumausaineita sisältänyttä lähetystä. Määrä vastaa kymmeniä tuhansia käyttöannoksia.

Tulli hyödynsi myös kansainvälistä yhteistyötä esitutkinnan suorittamisessa.

Takavarikoitujen sekä jo aiemmin levitettyjen huumausaineiden yhteenlaskettu arvo keskimääräisellä katukauppahinnalla laskettuna on noin 195 000 euroa.

– Epäilemme, että rikollisen toiminnan kohteena on ollut kymmeniä tuhansia käyttöannoksia. Olemme tutkineet tapausta törkeänä huumausainerikoksena ja tapauksen esitutkinnan aikana olemme tehneet yhteistyötä sekä suomalaisten että EU-maiden esitutkintaviranomaisten kanssa, kertoo tutkinnanjohtaja Kimmo Kaunisto tiedotteessa.

Asian esitutkinta on tehty, ja tapaus on siirtynyt syyteharkintaan syyttäjälle.