Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koululaisten talvilomaviikkoa vietetään ensi viikolla pääkaupunkiseudulla. Kotikaupungista löytyy paljon kiinnostavaa kohtuuhintaista tai maksutonta puuhaa.

Vantaan Sanomien toimitus kokosi muutaman vinkin talviloman iloksi.

1. Laskiaisrieha Ylästössä. Tapahtuma järjestetään Ylästön seurakuntatalolla (Lehtikummuntie 2) sunnuntaina 27. helmikuuta kello 10–13. Lapsille on luvassa poniratsastusta kello 10–12. Lisäksi paikan päällä voi osallistua vetokoira-ajelulle tai ottaa itselleen glitter-tatuoinnin.

Paikan päällä myynnissä myös hernerokkaa ja laskiaisherkkuja.

Tapahtuman tuotto menee Yhteisvastuukeräykselle.

Riehan järjestävät yhdessä Tikkurilan seurakunta, Ylästön Martat, MLL Aviapolis, Ylästön Kotiseutuyhdistys sekä Vantaan Latu ja Polku.

2. Laavulle grillaamaan makkaraa tai vaahtokarkkeja. Vantaalta löytyy monta nuotiopaikkaa tai laavua, jonne on kiva kävellä perheen kanssa vaikka makkaraa paistamaan.

Osoitteesta www.nuotiopaikat.fi löydät tietoa Vantaan nuotio- ja grillipaikoista sekä laavuista. Joihinkin paikkoihin täytyy ottaa omat puut mukaan.

3. Luontoretkelle lähiluontoon. Jos mieli tekee luontoon talviretkelle, voi vinkkejä katsoa vaikkapa www.uuvi.fi sivustolta. Sivustolta löytyy paitsi Vantaan retkikohteita Kuusijärvestä Petikkoon, myös monia kiinnostavia retkipaikkoja muualta Uudeltamaalta.

4. Hiihtämään tai pulkkailemaan. Jos lunta riittää, on Vantaan latuverkosto kattava ja monipuolinen. Perheen pienimmille riittää lähilatujen lisäksi mukavia ja tasaisia latuja esimerkiksi Petikosta.

Lue myös: Vantaan latuverkko on ainutlaatuinen – Kaupungin läpi hiihtäessä ohi hujahtaa lähijuna, graffitiseinä, kerrostalolähiö ja korpikuusikko

Pulkkamäkeen on talvilomalla tietysti päästävä. Vantaan Sanomien lukijat ovat vinkanneet omat pulkkamäkisuosikkinsa jo parisen vuotta sitten. Ota vinkit haltuun ja lähde lasten kanssa kokeilemaan jotakin uutta pulkkamäkeä.

Lue myös: Vantaan pulkkamäet keräävät kehuja – "Paha mäki on hyvä mäki"

5. Lähde elokuviin. Talvilomalla voi piipahtaa myös leffassa. Kulttuuritalo Martinuksessa (Martinlaaksontie 36) näytetään maksutta koko perheen elokuvia. Maanantaina 21. helmikuuta ohjelmistossa on Ponyo (S) rantakalliolla, tiistaina 22. helmikuuta Zootropolis (K7) ja keskiviikkona 23. helmikuuta Vaiana (K7).

Kaikki näytökset alkavat kello 13.

Myös Kino Myyri on avannut ovensa. Talvilomaviikolla, 25. helmikuuta nähdään muun muassa Johanna Vuoksenmaan komedia 70 on vain numero (K12) kello 18. Liput 11 euroa.

6. Talvitapahtuma Tikkurilassa. Harrastusten Vantaa järjestää kaikille avoimen talvitapahtuman tiistaina 22. helmikuuta kello 11–15 Tikkurilan urheilupuiston kuplahallissa.

Ohjelmassa on muun muassa luistelukoulua, taidepaja ja leikkejä. Tapahtuma toteutetaan säävarauksella. Omat luistimet kannattaa ottaa mukaan.