Nuoria epäillään radanvarren ryöstösarjasta Vantaalla – "En puhuisi ilmiöstä asemanseudulla"

Sosiaalisen median ryhmissä on viime aikoina käyty vilkasta keskustelua Myyrmäen aseman ja Myyrmannin seudun rauhattomuudesta. Useat keskustelijat kertovat uhkailuista sekä ryöstöistä ja niiden yrityksistä.

Itä-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Timo Luoto muistuttaa yleisellä tasolla, että juna-asemien liepeillä liikkuu aina paljon ihmisiä.

– Sinne mahtuu myös niitä, joilla on ei-niin-kunnialliset aikeet kanssamatkustajia kohtaan.

Luodon mukaan poliisilla on tutkittavana radanvarren kaupunginosissa Myyrmäessä, Martinlaaksossa ja Tikkurilassa tapahtunut ryöstöjen sekä niiden yritysten sarja, jossa on epäiltyinä nuoria henkilöitä. Kokonaisuus käsittää kymmenkunta erillistä juttua.

– Viime viikolla on ollut kolme henkilöä pidätettynä, joista yhtä esitin vangittavaksi.

Luodon mukaan käräjäoikeus katsoi henkilön nuoren iän vuoksi tehostetun matkustuskiellon olevan soveliaampi pakkokeino hänelle.

Lue lisää: Poliisipäällikkö julkaisi Twitterissä karut luvut – kertovat lasten ja nuorten pahoinvoinnista

Luodon mukaan nuorisojengistä ei epäiltyjen kohdalla ole kysymys.

– Sellainen kaveriporukka, jossa on tyhmyys tiivistynyt. 99 prosenttia asemilla aikaa viettävistä nuorista on kunnollisia miehen ja naisen alkuja, muistuttaa Luoto.

Luoto painottaa, ettei Myyrmäessä tai muuallakaan Vantaalla ole syytä erityisesti pelätä nuorten ryhmien tekemiä ryöstöjä. Poliisin mukaan tilanne ei ole muuttunut viime aikoina aiempaa levottomammaksi.

Lue lisää: Nuoret yrittivät ryöstää miehen ja pariskunnan väkivalloin Tikkurilassa – molemmissa tapauksissa samat tekijät

Myös Länsi-Vantaan erityisnuorisotyötekijä Nea Suorela kuvaa Myyrmäen alueen tilannetta jalkautuvan nuorisotyön näkökulmasta pääasiassa rauhalliseksi.

– Toki aina välillä kuulee yksittäisiä tapauksia nuorten puheessa sekä sosiaalisessa mediassa. En kyllä puhuisi ilmiöstä asemanseudulla, arvioi Suorela.

Hän kertoo tilanteen vaikuttavan jopa rauhoittuneen, kun koronarajoitukset ovat helpottuneet ja nuorilla on jälleen turvallisia paikkoja viettää aikaa ja harrastaa.

– Kun turvallisia aikuisia on läsnä, niin se aina rauhoittaa.

Suorela kertoo, että jalkautuvat nuorisotyöntekijät otetaan yleensä hyvin vastaan. Kohdatun nuoren kanssa sovitaan tarvittaessa tapaaminen vaikkapa nuorisotilalle ja lähdetään kartoittamaan hänen avuntarvettaan.

Suorela kertoo nuorisotyön selvittävän, mitä tahoja keskusteluun otetaan mukaan ja voitaisiinko yhdessä löytää nuorelle esimerkiksi harrastustoimintaa.

Huoltajat ovat myös tässä isossa osassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut