Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa aikoo maksaa lisää palkkaa päiväkotien opettajille, jos yli puolet lapsista ovat vieraskielisiä

Vantaa aikoo laajentaa varhaiskasvatuksen opettajille maksettavia rekrytointilisiä.

Varhaiskasvatuksen henkilökunnan, erityisesti opettajien, saatavuudessa on ollut Vantaalla ongelmia. Vantaalla erityisenä haasteena on kelpoisuusehdot täyttävien työntekijöiden epätasainen jakautuminen eri yksiköihin.

Kaupungin mukaan erityisen vaikeaa rekrytointi on ollut niissä yksiköissä, joissa vieraskielisten lasten osuus on ollut erityisen suuri. Vantaalla on maksettu kelpoisille varhaiskasvatuksen opettajille rekrytointilisää 150 euroa kuukaudessa yksiköissä, joissa vieraskielisten lasten osuus ylittää 70 prosenttia. Jatkossa 150 euron kuukausittaista lisää aiotaan maksaa varhaiskasvatuksen opettajille ja erityisopettajille niissä yksiköissä, joissa vieraskielisten lasten osuus on yli 50 prosenttia.

Viime lokakuussa Vantaalla 921 varhaiskasvatuksen opettajan vakanssista oli vakituisesti täyttämättä 289 vakanssia, joista suurinta osaa hoiti ei-kelpoinen sijainen.