Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaan kaupunki myy tontteja Keimolanmäestä ja Hakunilasta – tarjolla myös kaksi pientalotonttia

Vantaan kaupunki järjestää kuluvan vuoden aikana tarjouskilpailuja asuinrakentamiselle tarkoitetuista tonteista.

Keimolanmäessä tarjouskilpailun kohteena ovat kaksi pientalotonttia, joille tulee rakentaa ekologista omistusasumista.

Tontilla 1 on asuinrakennusoikeutta 1 100 kerrosalaneliömetriä (k-m2) ja tontilla 2 asuinrakennusoikeutta on 1 250 kerrosalaneliömetriä.

Pohjahinnaksi esitetään 530 euroa kerrosalaneliöltä. Tontin 1 myyntihinta olisi vähintään 583 000 euroa ja tontin 2 vähintään 662 500 euroa.

Tontteja on tarjolla myös Hakunilassa. Siellä tarjouskilpailun kohteena ovat Saagatien päässä sijaitsevat asuinkerrostalotontit sekä tontti rivitaloille tai muille kytketyille asuinrakennuksille. Tonteille on tarkoituksena tulla vapaarahoitteisia omistusasuntoja.

Kaupunki asettaa kerrostalojen rakentamiselle ehtoja, muun muassa sen, että piharakennukset ja katokset on tehtävä viherkattoisina.

Kaupunki säätelee myös huoneistotyyppijakaumaa. Yksiöitä asunnoista saa olla korkeintaan 30 prosenttia ja kolmioita tai sitä suurempia asuntoja tulee olla vähintään 40 prosenttia. Asuinkerrostalotontit myydään joko yhdelle tai kahdelle perustettavalle asunto-osakeyhtiölle.

Saagatien päästä myytävällä rivitalotontilla on asuinrakennusoikeutta 1 300 kerrosalaneliötä. Sen pohjahinnaksi esitetään 550 euroa kerrosalaneliöltä eli tontin myyntihinta olisi vähintään 715 000 euroa.

Kaikkien rivitalotontille rakennettavien asuntojen tulee olla kolmioita tai sitä suurempia perheasuntoja.

Rivitalotontin myyntiin kaupunki asettaa myös ehdon, jonka mukaan yhdelle ostajalle saa myydä enintään kaksi tontille valmistuvaa asuntoa.