Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa myönsi avustuksia urheilijoille ja kulttuuriväelle – näin tukia jaettiin

Vantaan kaupunkikulttuurilautakunta myönsi kaupunkimarkkinointitukia kaupungin kumppaniurheilijoille.

Markkinointituki voidaan myöntää urheilijalle, joka on kansainvälisesti tai kansallisesti huomattava ja näkyvä arvokisatason urheilija.

Suurin myönnetty yksittäinen tukisumma oli 10 000 euroa painija Elias Kuosmaselle Pariisin 2024 olympialaisiin valmistautumiseen.

Arvoltaan 1 500–5000 euron tukia myönnettin tusinalle muullekin urheilijalle.

Yleisurheilija Saga Andersson sai 5 000 euron avustuksen EM-kisoihin, Kalevan kisoihin ja Kiinan universiadeihin valmistautumiseen. Saman 5 000 euron tukisumman sai myös golffari Ursula Wikström MM-kisoja ja Pariisin olympialaisia varten.

Lautakunta tuki myös ammattimaisesti toimivia taide- ja kulttuuritoimijoita. Jaetut avustukset on tarkoitettu vantaalaisille valtionapua saaville kulttuurilaitoksille sekä muille kaupungin julkisuuskuvan kannalta merkittäville kulttuurilaitoksille ja -yhteisöille. Tukea jaettiin yhteensä 120 000 euroa.

Elokuussa järjestettävä BRQ Vantaa -festivaali sai 33 000 euron tuen. Konsertteja järjestetään useassa paikassa eri puolilla Vantaata, ja niitä esitetään myös Ylen taltioimana.

Suomen ilmailumuseosäätiö sai 50 000 euron tukisumman Suomen ilmailumuseon toimintaan.

Vantaan taiteilijaseura ry:lle myönnettiin 23 000 euroa ammattitaiteilijoiden näyttelytoimintaan ja Mamia Companyn tuki ry:lle annettiin 10 000 euroa tanssiteatteritoimintaan.