Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääomayhtiö myi Touhula-päiväkodit – uudenlainen omistusjärjestely

Yksityinen päiväkotiketju Touhula-päiväkodit on siirtynyt johtonsa ja hallituksensa omistukseen helmikuun alussa. Aiempi omistaja oli ruotsalainen pääomayhtiö EQT.

Myös Touhuloiden muulle henkilökunnalle tarjotaan mahdollisuutta tulla yhtiön omistajaksi. Työntekijöitä on noin sata.

Tiedotteen mukaan kyseessä on yksityisessä varhaiskasvatuksessa uudenlainen toiminnan ja omistamisen malli. Oman työpaikan omistusmahdollisuutta tarjotaan päiväkotien johtajille, varhaiskasvatuksen erityisopettajille ja tukipalveluiden henkilöstölle. Tiedotteen mukaan työntekijät voivat osallistua omistukseen "kohtuullisella panostuksella ja hyvin rajatulla riskillä".

– Tavoitteenamme tietysti on, että Touhula toimii kannattavasti ja voimme palkita siitä työn tekijöitä eli omistajia ja henkilöstöä, kertoo Touhulan toimitusjohtaja Sari Saari tiedotteessa.

Touhula-päiväkodit oli muutama vuosi sitten ison julkisen kohun keskellä, kun niin asiakkaat kuin työntekijätkin raportoivat lukuisista ongelmista ja omistajayhtiön nähtiin välittävän ainoastaan voiton tavoittelusta.

Touhula ajautui kuitenkin taloudellisiin vaikeuksiin ja se vietiin yrityssaneeraukseen toukokuussa 2020. Osana saneerausta yhtiö on esimerkiksi sulkenut kannattamattomia päiväkoteja. Päiväkoteja on parin viime vuoden aikana lakkautettu kymmeniä, viimeksi syksyllä 2021.

Touhulan tiedotteen mukaan sen taloudellinen pohja on kuitenkin vahvistunut merkittävästi loppuvuoden 2021 aikana. Myös asiakastyytyväisyys on Touhulan mukaan hyvällä tasolla.

– Me Touhulassa uskomme, että laadukas yksityinen varhaiskasvatus on jatkossakin kuntien kumppanina ja perheiden tukena. Haluamme olla hyvä työnantaja sekä tarjota henkilöstöllemme mahdollisuuden innostua ja onnistua omassa työssään. Jatkossa Touhula voi tarjota ainutlaatuisen urapolun oman työn omistajana. Touhulan omistajilla on kasvot, ja osan heistä voi tavata päiväkodeissamme, Saari sanoo tiedotteessa.