Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Yli 500 kannattaa Kino Myyrin säilyttämistä Myyrmäessä – "Lähielokuvateatteri on kulttuuriteko"

Yli 500 elokuvien ystävää vaatii kannanotossaan, että Myyrmäessä sijaitseva Kino Myyri säilyy jatkossakin Myyrmäessä.

Adressit.com-sivustolla adressin elokuvateatterin puolesta on allekirjoittanut tähän mennessä 519 ihmistä, valtaosa vantaalaisia.

Osa allekirjoittajista perustee elokuvateatterin tarvetta muun muassa sillä, että Myyrmäen alue ja asukasmäärä on kasvussa. Tarvetta kulttuuripalveluille siis on entistä enemmän.

Lue myös: Kino Myyri saa jatkoaikaa – elokuvateatterin toiminta jatkuu ensi kevääseen

Kino Myyri on Länsi-Vantaan ainoa elokuvateatteri. Itä-Vantaalla elokuvateatteri on Tikkurilassa ja Finnkinolla iso elokuvateatteri viihdekeskus Flamingossa. Lisäksi Rekolan Kino pyörittää pop up -elokuvatoimintaa.

– Lähielokuvateatteri on kulttuuriteko!, perusteluissa muistutetaan.

– Myös Länsi-Vantaalla tarvitaan matalan kynnyksen kulttuuri- ja ja vapaa-ajanviettopaikkoja. Kino Myyri on juuri tällainen. Helposti saavutettavissa, laadukas ja kaiken ikäisille elokuvatarjontaa tarjoava yhteinen olohuone, perusteluissa kuvataan.

Lue myös: Vantaan kaupungilla on tuskainen työ Myyrmäessä: Isomyyrin purkaminen vie monelta tärkeältä toimijalta tilat ja korvaavat pitäisi löytää lähistöltä

Elokuvateatterin parhaiksi puoliksi mainitaan muun muassa laadukas ohjelmisto, kuten Vantaan kulttuuripalvelujen luotsaamat matineaelokuvat. Ensi-illatkin tulevat nopeasti näytille.

Myös leffateatterin sijainti saa kiitosta.

– Alueella on paljon vanhempaa väkeä jotka eivät ole halukkaita lähtemään kauemmaksi, todetaan yhdessä kommentissa.

Osaa allekirjoittajista miellytti myös elokuvateatterin kotimaisuus ja riippumattomuus isoista ketjuista.

– Tarvitsemme riippumattomia elokuvateattereita isojen rinnalle laadun takia. Sekin on hyvä muistaa, että ne ovat myös työpaikkoja.

Kino Myyrin tulevaisuus on ollut vaakalaudalla, sillä Vantaan kaupunki on suunnitellut Myyrmäen nuorisotilojen siirtämistä Kino Myyrin paikalle.

Tällä hetkellä elokuvateatterin toimintaa luotsaa Pop Up Kino Helsinki, joka näyttää teatterissa elokuvia ainakin huhtikuuhun asti.