Koronarajoituksia on purettu, mutta maskin käyttö on yhä tarpeen – tässä Vantaan uudet suositukset

Vantaalla on purettu helmikuun aikana useita rajoituksia, kun epidemiatilanne on kehittynyt tasaisesti kohti parempaa. Vantaan kaupungin kaikki palvelut ovat nyt avoinna, mutta terveysturvallisuusohjeita noudatetaan edelleen, kaupunki toteaa tiedotteessaan.

Maskisuositus jatkuu ainakin maaliskuun ajan.

Maskin käyttöä suositellaan yhä rokotussuojan tasosta riippumatta kaikille 12 vuotta täyttäneille julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä.

Kouluissa maskia suositellaan käytettäväksi kuudennesta luokasta eteenpäin. 3.–5.-luokkalaisten maskisuosituksesta kouluissa voidaan luopua maaliskuun alusta lähtien.

Maskia saa halutessaan käyttää, ja niitä jaetaan edelleen kouluissa.

Yksityistilaisuuksissakin on hyvä noudattaa terveysturvallisuudesta annettuja suosituksia, kuten vain täysin oireettomana osallistumista, hyvää käsihygieniaa ja riittävän etäisyyden pitämistä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti laaja etätyösuositus päättyy helmikuun lopussa. Työnantajille suositellaan, että laajasta etätyöstä siirrytään asteittain etä- ja läsnätyön yhdistämiseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut