Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt on jo kiire – Minne tulevat Vantaan ensi kesän jättiterassit?

Kesä: Tikkurilan jättiterassi pitäisi pian kilpailuttaa.

Vantaan kaupunki aikoo järjestää kilpailutuksen Tikkurilan suurterassista, mutta ennen sitä terassille on löydettävä sopiva paikka. Nyt on jo kiire.

– Paikka tulisi löytää jo helmikuun aikana, Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlin toteaa.

Viimevuotinen paikka ei käy, koska tontilla alkavat rakennustyöt. Tarkastelussa on ollut useita sijainteja.

– Tikkuraittia on tutkittu, mutta toteutuskelpoista ratkaisua ei ole löydetty. Tikkuraitilla on liian vähän tilaa.

Suurterassia on soviteltu myös Hotelli Vantaan lähistölle ja Peltolantorille. Westlin kertoo, että Hotelli Vantaan liepeille terassia ei tänä kesänä voida rakentaa parkkikannen remontin vuoksi, ja Peltolantori tuntuisi olevan liian kaukana juna-asemasta.

Vantaan kaupungin johtoryhmä on Westlinin mukaan pitämässä kiinni siitä, että Tikkurilaan on saatava suuri kesäterassi. Toinen iso terassi tulee Länsi-Vantaalle, mutta senkään sijainti ei ole vielä varma.

– Myyrmäen Paalutori on ahdas ja rakennustyömaiden saartama. Vaihtoehtoisesta ratkaisusta neuvotellaan Myyrmäki-liikkeen kanssa, Westlin sanoo.

Lue myös: Tikkurilan kesäterassia ei kilpailuteta sittenkään ensi vuonna "Helsingin mallin" mukaan – harkinnassa jättiterassi myös Myyrmäkeen