HOK-Elanto avaa uusia ruokakauppoja Vantaalle tänä vuonna – "Palveluverkostossa on aukkoja"

Bisnes: Kauppaketju kasvatti liikevaihtoaan ja tulostaan viime vuonna, mutta sen ravintoloilla oli vaikeaa. Tästä vuodesta ketju odottaa entistä parempaa.

Osuuskauppa HOK-Elanto avaa Vantaalle tänä vuonna kolme uutta ruokakauppaa.

Ensi kesänä aukeaa Alepa Backaksen kartanon luona Pakkalassa.

– Se on kooltaan iso Alepa, joka on sovitettu kartanomiljööseen visuaaliselta ilmeeltään ja rakennustyyliltään. Siellä on työmaa käynnissä, kertoo HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen.

Liimatainen kertoo, että toinen Alepa sijoittuu keskelle Kivistön uutta aluetta loppuvuodesta. Lisäksi S-Market tulee tuolloin valmistuvaan Kivistön kauppakeskukseen bussiterminaalin viereen.

– Meillä on vahva tahtotila investoida ja kehittää Vantaan tarjontaa, sillä palveluverkostossa on aukkoja. Haemme jatkuvasti kauppapaikkoja, Liimatainen selvittää.

– Tulevien vuosien tavoitteena on saada myös Prismat Myyrmäen ja Korso-Koivukylän seuduille. Muitakin kauppasuunnitelmia meillä on Vantaalle pidemmällä puulla. Näistä ei ole vielä konkretiaa, Liimatainen sanoo.

Moni siirtyy etätöistä lähi- ja hybriditöihin, mikä näkyy liikenteen solmukohdissa ja on piristysruiske etenkin ravintolatoiminnalle.

Viime vuosi oli Vantaalla ja muualla HOK-Elannon alueella myynnillisesti hyvä, vaikkakin se oli kaikin puolin yhä poikkeuksellinen, Liimatainen kertoo.

Kauppaketjun liikevaihto kasvoi viime vuonna 3,9 prosenttia edellisvuodesta 2,25 miljardiin euroon.

Tulos ennen veroja nousi edellisvuoden 8,2 miljoonasta eurosta 24,5 miljoonaan euroon. Tuloksen parantumiseen vaikuttivat osin sijoitustoiminnan tuotot.

Kauppaketjulla on 369 toimipaikkaa Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Tuusulassa, Keravalla, Järvenpäässä, Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Hyvinkäällä. Kuntakohtaisia myyntitilastoja ei ole saatavilla.

Ketjun ruoan verkkokaupan myynti harppasi viime vuonna peräti 53 prosenttia 110 miljoonaan euroon. Kasvua tuli yli 38 miljoonaa euroa edellisvuoteen nähden.

HOK-Elanto jatkoi myös ennätyksellisiä investointeja toimialueensa kehittämiseen: palveluverkosto täydentyi 43 uudella tai uudistetulla toimipaikalla.

– Vantaalla remontoimme viime vuonna useita toimipaikkoja. Vantaan ainut uusi liike, ABC-mittarikenttä ja pesukatu sekä Alepa, tuli outlet-kylän pihalle, Liimatainen kertoo.

HOK-Elannon ravintoloilla meni koronan vaikutuksesta yhä heikosti, vaikka tilanne paranikin vuoteen 2020 verrattuna.

Vantaalla ketjulla on Liimataisen mukaan kymmenkunta ravintolaa Jumbossa, Tikkurilassa ja Martinlaaksossa.

Tästä vuodesta kauppaketju odottaa entistä parempaa.

– Koronarajoituksia puretaan ja mennään kohti normaalia tilannetta. Moni siirtyy etätöistä lähi- ja hybriditöihin, mikä näkyy liikenteen solmukohdissa ja on piristysruiske etenkin ravintolatoiminnalle, Liimatainen arvioi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut