Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Ole varovainen, kun lähdet talvilomareissuun – fiksu matkailija huomioi lomakohteen koronatilanteen

Ensi viikolla Etelä-Suomessa ja Vantaalla nautitaan talvilomasta. Lomaillessakin on hyvä muistaa turvallisuus, huomauttaa Vantaan kaupunki tiedotteessa.

Vantaa kehottaa lomarientoihin muualle suuntaavia tarkistamaan paikallisen koronatilanteen sekä siihen liittyvät rajoitukset ja suositukset jo ennen lomalle lähtöä.

Vantaan koronatilanne on viime aikoina rauhoittunut. Maskin käyttöä suositellaan kuitenkin yhä rokotussuojan tasosta riippumatta kaikille 12 vuotta täyttäneille julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita.

Myös yksityistilaisuuksissa on hyvä noudattaa terveysturvallisuudesta annettuja suosituksia.

Vantaan kaupungin palveluiden talvilomaohjelmasta tehty kooste löytyy vantaa.fi:stä. Lisää menovinkkejä löytyy Vantaan tapahtumakalenterista.

Koronatilanne vaihtelee Suomessa paljon alueittain. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelle matkaavien kannattaakin tutustua lomakohteensa koronatilanteeseen. Paikallisiin rajoituksiin ja suosituksiin perehtyminen auttaa myös lomaohjelman suunnittelussa, eivätkä palveluiden poikkeukselliset aukioloajat tai sulut pääse yllättämään.

Koronaan liittyvät alueelliset suositukset ja rajoitukset löytyvät kootusti THL:n verkkosivuilta.

Lomailijan kannattaa varautua myös arkeen siirtymiseen. Kun kouluihin ja töihin palaaminen alkaa olla taas ajankohtaista, koronaviruskotitesti on kätevä tapa tarkistaa niin oma kuin läheistenkin terveydentila. Samalla kotitestaus auttaa osaltaan ehkäisemään laajempia lomanjälkeisiä tartuntaketjuja.

Ohjeet koronavirus-kotitestien tekemiseen löytyvät THL:n verkkosivuilta.