Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä lajissa sattuu talvilomilla eniten tapaturmia, kertoo vakuutusyhtiö – Yllättäen jääkiekko ja lumilautailu jääneet taakse

Suomalaisten into liikkua ulkona myös talvella on kasvanut korona-aikana. Se on näkynyt hiihtoladuillakin lumisina talvina. Hiihtoinnostus näkyy myös lisääntyneinä hiihtotapaturmina, kertoo vakuutusyhtiö If tiedotteessaan.

Talvilomat erottuvat tiedotteen mukaan selvästi piikkeinä Ifin vahinkotilastoissa. Tapaturmia on sattunut vuosien 2019–2021 lomaviikoilla reilusti tavallisia viikkoja enemmän.

Selvästi eniten talvilomilla sattuvat tapaturmat aiheuttavat murtumia, mutta myös venähdyksiä, revähdyksiä ja ruhjeita tulee normaaleja talviviikkoja enemmän. Tiedotteen mukaan kovilla ovat erityisesti lomailijoiden polvet, olkapäät ja ranteet. Näiden vammat korostuvat Ifin korvaustilastoissa.

Aiempina vuosina tapaturmat ovat talvilomilla jakautuneet tasaisemmin eri urheilulajien, kuten jääkiekon ja lumilautailun kesken. Viime vuosi poikkeaa tässä suhteessa aiemmista.

– Viime vuonna eniten tapaturmia tapahtui hiihdettäessä. Tämä on varmasti seurausta ihmisten kasvaneesta innostuksesta lajia kohtaan, sanoo tiedotteessa henkilövakuutusten korvausasiantuntija Anne Koivisto.

Kuluvan vuoden alkuviikkoinakin hiihtotapaturmia on sattunut aiempia vuosia enemmän.

– Ehkä Suomen olympiamenestys hiihdossa innostaa vielä entisestään ihmisiä laduille talvilomaviikkoina. Toisaalta ulkomaanmatkailu on myös jo hieman lisääntynyt viime vuoteen verrattuna, aprikoi Koivisto tapaturmien määrien muutoksia.