Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varo tätä yllätystä! – Auton hinta-arviopalvelusta voi seurata kallis lasku, näin vältät riskin

Monet kuluttajat ovat tilanneet verkossa hinta-arvion autostaan siinä käsityksessä, että palvelu on maksuton. Palvelun käytöstä on kuitenkin seurannut lasku.

Asiasta muistuttaa Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) tiedotteessaan.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto muistuttaa, että verkosta löytyvät ja usein nimeään muuttavat erilaiset auton hinta-arviopalvelut ovat monesti maksullisia ja palvelun peruminen voi olla hankalaa. Kuluttajan kannattaakin viraston mukaan aina tutkia tilaussivuston asettamat ehdot ja käytännöt ennen kuin syöttää sivustolle omia tietojaan.

Viraston mukaan viime vuonna kuluttajaviranomaisille tuli toistasataa yhteydenottoa suomenkielisestä carcheck.fi-sivustosta. Sivusto ei ole enää toiminnassa. Palvelun taustalla on latvialainen yritys Nordweb SIA. Vuonna 2022 kuluttajilta on alkanut tulla yhteydenottoja saman yhtiön carspy.fi-sivustosta. Carcheckin osalta kuluttajat saattavat edelleen saada muistutuslaskuja vanhoista tilauksista.