Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jäteastioiden tyhjennykset pahasti myöhässä HSY-alueella – "Kuljettajat ovat paiskineet ylitöitä jaksamisen äärirajoilla"

Jäteastioiden tyhjennykset ovat nyt pahasti myöhässä pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen alueella. Kuljetuksissa on ollut viivästyksiä jo koko alkuvuoden ajan kuljettajien sairaustapausten, koronakaranteenien, kaluston rikkoontumisten ja hankalien kelien vuoksi, kertoo tiedotteessaan Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY).

Viime viikkojen lumisateet ovat hankaloittaneet tyhjennyksiä entisestään.

– Jäteauton kuljettajista on edelleen pulaa sairauslomien takia, vaikka urakoitsijamme ovat käyttäneet kaikki mahdolliset vaihtoehtonsa korvaavan henkilöstön ja apukäsien saamiseksi. Terveenä pysyneet kuljettajat ovat puolestaan paiskineet ylitöitä jaksamisen äärirajoilla koko alkuvuoden, joten hekin tarvitsevat välillä lepoa ja normaaleja työvuoroja, sanoo tiedotteessa HSY:n kuljetuspalveluiden logistiikkapäällikkö Tero Salo.

Erityisen paljon ongelmia ovat aiheuttaneet poikkeuksellisen rankat lumimyräkät. Lumitilanne on raskaille jäteautoille paikoin todella haasteellinen kaduilla ja ahtailla pihoilla.

HSY vetoaa kaikkiin asukkaisiin ja kiinteistönhoitajiin, jotta nämä huolehtisivat pihojen, tien varsien ja jätetilojen esteettömyydestä

– Eikä keli tästä parane, sillä loppuviikolla on luvassa lisää vaikeaa loskakeliä vesi- ja räntäsateen vuoksi, ennakoi Salo.

Hän toivoo ymmärrystä, yhteistyötä ja kärsivällisyyttä kaikilta.

– Kuljettajamme tekevät joka päivä parhaansa, jotta kaikkien jäteastiat saataisiin tyhjennettyä mahdollisimman pian, toteaa Salo.

HSY: Asukkaat paljastivat syyt, jotka nakertavat motivaatiota lajitella jätteitä – "Ratkaisuja löytyy joka lähtöön"

Suomalaisperhe heittää ruokaa roskiin vuodessa 500 euron edestä – Tässä 5 vinkkiä ruokahävikin vähentämiseen

Kierrätys vauhdittuu uusille kierroksille – taloyhtiöiden pihoille 10 000 uutta jäteastiaa pääkaupunkiseudulla