Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Jättihotelli kohoaa Helsinki-Vantaan kakkosterminaalin viereen – peruskiveen sujahti kossupullo

Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteyteen nousevan Suomen suurimman hotellihankkeen peruskivi muurattiin viime viikolla. Kahden hotellin muodostaman kokonaisuuden on tarkoitus valmistua 2024.

Tilaisuudessa puhunut Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen totesi hotellihankkeen avaavan uusia mahdollisuuksia yritystilaisuuksille ja vapaa-ajan matkustajille.

Hotelleja operoi Nordic Choice Hotels. Videotervehdyksessä puhunut norjalainen hotelliketjun omistaja Petter Stordalen kertoi olevansa hotellihankkeesta todella innoissaan.

Peruskiveen sijoitettiin aikakapseli, joka sisälsi hankkeen peruskirjan, muurauspäivän Helsingin Sanomat, kolikkorahoja ja hotellin esitteitä. Stordalenin toiveesta mukaan laitettiin myös pienoislentokone symboloimaan matkailun elpymistä koronasta ja pullo Koskenkorvaa. Hän kertoi väkijuoman kuvaavan suomalaista sisua.

– Sisua luultavasti tarvitaan enemmän kuin koskaan parin sadan vuoden päästä, sanoi Stordalen videolla viitaten aikaan, jolloin kapseli avataan.

Lue lisää: Norjalaisen hotellimogulin jättihanke Helsinki-Vantaalla alkaa – "Suomen suurin hotelli"

Hotellin merkittävä etu on sen sijainti, kertoo kiinteistösijoitusyhtiö Avia Real Estate Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen Vantaan Sanomille. Se tulee nousemaan Helsinki-Vantaan kakkosterminaalin välittömään läheisyyteen.

– Tänne pääsee omalla autolla, bussilla, ja kun Vantaan ratikka valmistuu, sen päätepysäkki tulee olemaan aivan hotellin vieressä.

Hanketta on valmisteltu pitkään. Se oli lähdössä liikkeelle juuri ennen pandemian alkua, mutta koronan aiheuttama epävarmuus viivästytti töiden aloitusta vuodella.

– Hotellioperaattori ja rakennuttaja (Skanska) olivat valittuna jo ennen koronaa.

Rakentaminen alkoi viime lokakuussa valmistelevilla pohjatöillä.

– Nyt lähdetään rakentamaan ylöspäin!

Suomen suurimmaksi mainitulle 719 huonetta käsittävälle hotellikokonaisuudelle on Aviapoliksen ympäristössä tilausta, kertoo Pitkänen.

– Matkustajamäärissä on nyt koronasta johtuen kuoppa, mutta 2024 jälkeen on palattu kasvu-uralle.

Hotellien suurilla konferenssitiloilla tavoitellaan myös kokousvieraita, joiden ei tarvitsisi liikkua lentoaseman alueelta. Pitkäsen mukaan Nordic Choice Hotelsilla on samalla konseptilla toimivia hotelleja muilla Pohjoismaiden lentokentillä.

20 vuoden kuluessa Avia Real Estate Oy aikoo kehittää Vantaan kaupungin kanssa Aviapoliksesta lentokenttäkaupungin. Nykyisin alueella on pääosin logistiikka-alan toimijoita sekä Scandicin ja Hiltonin hotellit.

– Tyhjät alueet tulevat täyttymään vähitellen toimistoista ja asunnoista. Tänne jätetään myös paljon viheralueita, kertoo Pitkänen.

Lue lisää: Asuntojen rakentaminen alkamassa Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumaan – Aviapoliksen aseman läheisyydessä voi tulevaisuudessa sijaita myös "yleisömagneetti"