Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa aikoo myydä Kaunialan sairaalan Attendolle

Vantaan kaupunki kertoo aikovansa myydä Kaunialan Sairaala Oy:n osakekannan ja sairaalakiinteistön Attendo Oy:lle.

Tammikuussa järjestetyn julkisen tarjouskilpailun tuloksena syntynyt esitys myynnistä on kaupunginhallituksen käsittelyssä maanantaina 28. helmikuuta. Tunnusteluja kiinnostuneista ostajista tehtiin jo pitkin vuotta 2021.

Kaunialan sairaalassa on tarjolla sairaalatasoista kuntoutusta ja vanhusten ympärivuorokautista hoivaa samoin kuin sosiaali- ja terveyspalveluja sotainvalideille ja muille veteraanilainsäädännön piiriin kuuluville. Lisäksi saatavana on vanhusten ja vammaisten kotipalveluja sekä avohoidon terapia- ja vastaanottopalveluja.

Katso myös tämä: Vantaa aikoo myydä "kaukana sijaitsevan" Kaunialan sairaalan

Vantaa luopuu omistamastaan sairaalasta muun muassa siksi, että kaupungin muiden lähivuosina tarvittavien investointien vuoksi ei olisi mahdollisuutta toteuttaa sairaalan toiminnan kehittämisen vaativia merkittäviä kiinteistöpanostuksia.

Tavoitteena on saada kauppa täytäntöön ennen kesää.

Sopimukseen kuuluu myös tehostetun palveluasumisen sekä sairaanhoito- ja kuntoutuspalveluiden tuottamista Vantaan kaupungille, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Lue myös:

Kaupunginjohtajan avaus: Myydään Kauniala, A-Tulkkaus, asuntoja, kiinteistöjä ja saaret

Yllätyskäänne: Vantaa osti Kaunialan kokonaan itselleen – Kauppahinta 290 000 euroa