Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnair ei lennä Venäjän ilmatilassa – Näin merkittävästi se vaikuttaa Aasian-lentoihin

Finnair ei lennä tällä viikolla Venäjän ilmatilassa, vaikka Venäjä ei ole tähän mennessä sulkenut ilmatilaansa Finnairilta.

Jos Venäjän ilmatila suljetaan ja tilanne jatkuu pitkään, on sillä huomattavia negatiivisia vaikutuksia Finnairiin, kertoo Pauliina Palttala Finnairin viestinnästä.

Hän sanoo, että Aasian-lennot ovat iso osa Finnairin toimintaa.

– Lentoajat Aasiaan pitenevät merkittävästi, kun Venäjän ilmatilaa ei käytetä. Sen vuoksi suurin osa rahti- ja matkustuslennoistamme ei ole enää taloudellisesti kannattavia tai kilpailukykyisiä, toteaa tiedotteessa Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

Päätöksensä vuoksi Finnair ei lennä tällä viikolla Moskovan ja Pietarin lisäksi Tokioon, Osakaan, Souliin, Shanghaihin ja Guangzhouhun. Jo aiemmin se on perunut lennot Hongkongiin maaliskuun loppuun saakka.

Finnair pyrkii reitittämään uudelleen niiden matkustajien lennot, jotka olisivat matkalla peruttuihin kohteisiin. Se kertoo olevansa suoraan yhteydessä näihin matkustajiin.

Edelleen Finnair lentää Bangkokiin, Phutektiin, Singaporeen ja Delhiin. Lennot näihin kohteisiin reititetään uudelleen. Se pidentää lentoaikaa keskimäärin yhdellä tunnilla.

Palttala sanoo, että lentohinnat määräytyvät kysynnän ja tarjonnan mukaan. Sen tarkemmin hän ei lähde arvioimaan tulevien lentojen hintoja, koska niiden muodostuminen on hänen mukaansa kompleksinen asia.

Muutkin lentoyhtiöt ovat Palttalan mukaan Finnairin kanssa samassa tilanteessa.

– Teemme koko ajan erilaisia selvityksiä ja pohdimme asiaa myös kustannussäästöjen näkökulmasta. Emme tiedä, millaisena ja miten pitkään tämä tilanne jatkuu, Palttala toteaa.

Moni muukin eurooppalainen lentoyhtiön on perunut lentonsa Venäjän ilmatilassa viikon ajaksi.