Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä vaanii vaara? – Vantaan liikenneturvallisuuskysely luotaa ongelmapaikkoja sekä koululaisperheiden että kaikkien kulkijoiden vinkkelistä 

Vantaa lähestyy kaupunkilaisia nyt kahdeltakin kulmalta kerätessään tietoa ja toiveita liikenneturvallisuuden parantamiseksi kaupungin katualueilla.

Verkossa avatusta kyselystä on kaksi versiota. Toinen koskee Vantaan katujen turvallisuutta yleisesti. Toisella taas haetaan koululaisilta, heidän vanhemmiltaan ja koulujen henkilökunnalta näkemyksiä erityisesti koulumatkojen ja koulujen lähiympäristöjen turvallisuudesta.

Tiedon esimerkiksi turvattomaksi kokemastaan kadunylityspaikasta, risteyksestä tai pysäkkialueesta voi tehdä merkitsemällä sen paikan kyselyn karttaan. Voi myös kertoa katuosuuksista, joissa ajetaan liian kovin nopeuksin, tai nostaa esiin kohtia, joista puuttuu jalankulku- tai pyöräily-yhteys, tai vaikkapa pyöräpysäköintipaikka.

Kyselyllä kartoitetaan paitsi vaaranpaikkoja myös muita liikenneoloihin liittyviä kehittämistarpeita Vantaalle laadittavaa liikeliikenneturvallisuussuunnitelmaa varten. Tuloksia hyödynnetään käytännön toimien suunnittelussa lähivuosina. Turvallisuutta voidaan parantaa esimerkiksi lisäämällä risteykseen liikennevalot tai korottamalla risteysalue.

Kysely on auki osallistuvavantaa.fi -sivustolla 20. maaliskuuta asti ja se koskee vain Vantaan kaupungin ylläpitämää katuverkkoa, ei Ely-keskuksen ylläpitämiä teitä, kuten Kehä III:a tai moottoriteitä.

Lue myös:

Vantaan kaupunki lupaa "konkreettisia parannuksia" liikenneturvallisuuteen

Koululaiset toivovat autoilijoilta parempaa käyttäytymistä suojatiellä – keskitytään ajamiseen eikä kännykkään