Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapahtumat pyrkivät pois Hartwall-areenalta – Jääkiekon MM-kisojen pelaaminen venäläisomisteisessa hallissa "epätodennäköistä", J. Karjalaisen konsertti lähti jo

Venäläisomisteinen Hartwall-areena on menettämässä tulevia tapahtumia.

Varma lähtijä on J. Karjalainen, jonka huhtikuinen konsertti siirtyi Helsingin jäähalliin. Lisäksi jääkiekon MM-kisojen lähtö näyttää todennäköiseltä.

Lista kuitenkin täydentynee, sillä tapahtumanjärjestäjät ovat tiedustelleet muita vaihtoehtoja.

– On meille jonkin verran tiedusteluja tullut eli selvästi haetaan vaihtoehtoisia tapahtumapaikkoja, siltä näyttää, kertoo Suomen messujen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen Messukeskuksesta.

Hänen mukaansa mitään ei ole kuitenkaan vielä sovittu.

Aamulehden mukaan Hartwall-areenalta pois pyrkivät tapahtumanjärjestäjät ovat kyselleet mahdollisuuksia myös Tampereen Nokia-areenalta, joka on samaa kokoluokkaa Hartwall-areenan kanssa.

Helsingin jäähallista ei saatu kommentteja tämän jutun julkaisuaikataulussa.

Hartwall-areenasta tuli hankala tapahtumapaikka Venäjän hyökättyä Ukrainaan, sillä sen venäläisomistajilla on tunnetusti läheiset suhteet Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin ja he ovat lännen pakotelistalla.

Jääkiekon MM-kisojen siirtyminen pois Hartwall-areenalta näyttää todennäköiseltä.

– Asiasta keskustellaan parhaillaan ja vaihtoehtoja kartoitetaan. Hartwall-areenalla pelaaminen näyttää epätodennäköiseltä, jos hallin omistusrakenne ei pika-aikataululla muutu, kertoo Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen tekstiviestillä.

Hänen mukaansa ei ole vielä tiedossa, mihin kisat siirrettäisiin.

Jos kisat siirretään, se tietää isoa lovea hallin kevääseen. MM-otteluita on aikataulutettu areenalle lähes 30.

Jo aiemmin Jääkiekkoliitto on ilmoittanut poistattavansa jäädytetyt maajoukkuepaidat Hartwall-areenan katosta. Maanantaiaamuna Jääkiekkoliitto kertoi, että ei hyväksy Venäjän ja sen tukijan Valko-Venäjän pelaamista toukokuisissa MM-kisoissa eikä Suomen maajoukkue pelaa näitä maita vastaan.

Hankaluus tapahtumien siirtämisessä on se, että isot tilat ovat jo varsin buukattuja.

Kahden koronakevään jälkeen myös Messukeskuksen kevät on nyt tavallistakin täydempi, Anni Vepsäläinen kertoo. Hänen mukaansa mahdollisille Hartwall-areenalta siirtyjille kuitenkin yritetään kaivaa tilaa "kenkälusikalla".

Messukeskuksessa on 58 000 neliötä hallikapasiteettia. Valmiiksi rakennettua katsomotilaa on 3 300 paikkaa. Hartwall-areenalla on 10 000 enemmän ja Nokia-areenalla jopa 15 000.

– Nythän meillä aloittaa Grease-musikaali ja muutama vuosi sitten oli Mamma Mia, joten musikaalikonseptikin on meille tuttu. Kyllä meillä tilaa riittää, siitä ei jää kiinni, Vepsäläinen kuitenkin sanoo.

Hartwall-areenan keväässä ja kesässä on hallin verkkosivujen mukaan isoja nimiä: Cirque de Soleil, Björk, Eric Clapton...

J. Karjalaisen lisäksi ei ole toistaiseksi tiedossa artistiperuutuksia tai konserttien tai tapahtumien siirtämistä, kertoo johtaja Petri Lehtoranta Ticketmasterilta. Ticketmaster ei järjestä tapahtumia, mutta tapahtumien järjestäjät tiedottavat sille muutoksista.

– Lipunvälittäjät saavat myyntitoimeksiannon ja palautustoimeksiannon tapahtumanjärjestäjältä.

Jos katsoja itse ei nyt tässä tilanteessa halua osallistua tapahtumaan Hartwall-areenalla, hänen pitää Lehtorannan mukaan olla yhteydessä suoraan tapahtuman järjestäjään.

– Olemme lipunvälittäjän asemassa, emme voi tehdä päätöstä tapahtumanjärjestäjän puolesta. Haluan tässä kuitenkin todeta, että tuomitsemme Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

Ticketmasteriin ei kuitenkaan Lehtorannan mukaan ole juuri tullut kyselyitä areenalle ostetuista lipuista.

– Olen saanut yhdeltä kuluttajalta meilin (sähköpostin).

Myös monet Hartwall-areenan ja Jokereiden yhteistyökumppanit ovat viime päivinä ilmoittaneet jäädyttävänsä yhteistyön.

Jopa hallin nimisponsori Hartwall ilmoittiviime viikolla selvittävänsä, voiko se irtaantua sopimuksestaan hallin kanssa. Sopimus sisältää paitsi areenan nimen, myös oikeuden myydä hallissa juomia.