Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tikkurilan Tiikerien vaikea kausi päättyy putoamiseen divaritasolle – "Alkaa uusi projekti, ja sitten Tiikerit karjaisee uudemman kerran"

Urheilu: Tikkurilan Tiikerien putoaminen F-liigasta on jo teoriassakin varma. Vantaan neljästä palloilulajien pääsarjajoukkueesta on puolen vuoden sisällä poistunut kaksi.

Tikkurilan Tiikerit hävisi viime perjantaina kotiareenallaan Turun Palloseuralle rumasti 1–14. Sen myötä Tiikerien putoaminen Divariin varmistui. Käytännössä putoaminen oli varma jo aiemmin.

Kun Tikkurilan Palloseuran naiset laittoivat viime lokakuussa kahden peräkkäisen SM-hopeakauden jälkeen pillit pussiin, on Vantaalta kadonnut vajaan puolen vuoden sisällä pääsarjatason palloilujoukkueista tasan puolet.

Jäljellä ovat enää miesten Mestaruusliigassa lentopalloa pelaava Vantaa Ducks ja Kansallisessa liigassa jalkapalloileva PK-35 Vantaa. No, jos saivarrella halutaan, Kiekko-Vantaa pelaa Suomen Jääkiekkoliiton mestaruussarjassa eli Mestiksessä. Mutta pääsarjaksi sitä ei voi luokitella.

Tiikerien putoaminen F-liigasta ei ole yllätys. Uusi päävalmentaja Janne Juote oli jo etukäteen ison haasteen edessä. Kahdella aiemmalla liigakaudellaan Tiikerit oli Miro Mäkelän luotsaamana sijoittunut runkosarjassa viimeiselle suoran säilyjän paikalle. Molemmilla kerroilla säilyminen varmistui viimeisellä sarjakierroksella.

Viime kauden jälkeen pelaajia lähti muihin maisemiin, pari miestä Mäkelän perässä EräViikinkeihin, pari ulkomaillekin. Osa parhaista siirtyi kakkosdivisioonassa pelaavaan Tiikerien kakkosjoukkueeseen.

Ja vuorenseinämä alkoi heti alkukaudesta jyrketä entisestään.

Alkaa uusi projekti, ja sitten Tiikerit karjaisee uudemman kerran.

Päävalmentaja Janne Juote

– Meillä oli alun perinkin ringissä vain 19 kenttäpelaajaa. Kaksi heistä ( Eemeli Horttanainen ja Niklas Kuisma) lähti heti alkukaudesta Jyväskylään opiskelemaan. He ovat toki käyneet ahkerasti peleissä, mutta valmennuksellisesti on mahdoton yhtälö kehittää peliä, kun paikalla ei ole tarpeeksi täysiä viisikkoja, Juote toteaa.

Tammikuussa Valtteri Laine ja Christian Remes vielä lähtivät ulkomaille vaihto-opiskelijoiksi ja Veeti Valajärvi poliisikouluun Tampereelle.

Tiikereillä on kaudesta vielä kaksi ottelua jäljellä. Se on saanut 24 pelistä kairattua vain yhden voiton.

– Haluan kiittää joukkuetta sitoutumisesta. Meillä on ollut yhtenäinen ja tiivis ryhmä, joka on lähtenyt voittamaan jokaista peliä, Juote sanoo.

Tiikerien liigakausi alkoi kymmenellä peräkkäisellä tappiolla. Sen myötä joukkue jämähti tukevasti jumboksi saman tien. Marraskuun puolivälissä oli merkkejä paremmasta. Mutta TPS:lle perjantaina kärsitty tappio oli jo kolmastoista putkeen. Viime viikon kaksi otteluaan Tiikerit hävisi yhteismaalein 3–28.

– Viime viikko ei millään lailla kuvastanut kautta kokonaisuutena. On ollut tosi vähän pelejä, joita emme olisi voineet voittaa.

Kolme ottelua Tiikerit on hävinnyt vasta jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa.

– Jos jollakin on tiedossa, miten tasaiset pelit käännetään voitoiksi, otan vinkkejä vastaan, Juote hymähtää.

Tiikerien tehokkain pelaaja on ollut piste per peli -tahtia nakutellut Kevin Starck (12+12=24).

– Henkilökohtaisesti on ajoittain mennyt hyvin, hän toteaa.

– Mutta kyllä pisteitä pitäisi olla vielä enemmän kasassa. Meillä on hyvä ketju, mutta olemme tuhlanneet aivan liikaa paikkoja.

Raaseporista lähtöisin oleva Starck oli kolme vuotta sitten nostamassa Tiikereitä liigaan ja pelasi sen jälkeisen liigakauden Vantaalla. Viime kaudella hän tahkosi kakkosdivisioonaa Raseborg Knightsin riveissä. Jatko on avoin.

– Sarjataso ei ole minulle niin tärkeä kuin porukka, joka on ympärilläni. Sen vuoksi halusin viime vuonna tulla takaisin Tiikereihin, sanoo 26-vuotias hyökkääjä.

Tiikerien tämän kauden edustusryhmä pysynee putoamisesta huolimatta melko hyvin kasassa. Seuran valmennuspäällikkönäkin toimiva Juote jatkaa näillä näkymin päävalmentajana.

– Alkaa uusi projekti, ja sitten Tiikerit karjaisee uudemman kerran, Juote lupaa.

La 5.3. klo 17 Tikkurilan urheilutalossa salibandyn F-liigan ottelu Tikkurilan Tiikerit – Classic, Tampere. Ottelu on Tiikerien kauden viimeinen.