Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesätöitä ehtii vielä hakea – Vantaalla toimivat työnantajat paljastavat, millaiset ansiot luvassa

Talous: Kesätyöntekijöiden haku on monessa yrityksessä yhä käynnissä.

Vantaalle kesätyöntekijöitä palkkaavat työnantajat kommentoivat, millaisen tilin kesätyöstä voi saada. Ansioiden määrästä kerrotaan paljastamalla palkkahaitari tai esimerkkejä.

HKScan maksaa kausityöntekijöille liha-alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Aloitustuntipalkka on noin 11 euroa.

Kausityöntekijöitä haetaan edelleen tuotannon ja logistiikan eri tehtäviin. Hakuaika niihin päättyy maaliskuun lopussa. Toimihenkilötehtäviin haku on HKScanilla jo päättynyt.

Vantaan kaupunki palkkaa yli 400 kesätyöntekijää. Työtehtävien kirjo on laaja ja samoin on palkkahaitari.

Henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen kertoo, että koululaisille tarkoitetuissa työtehtävissä kuukausipalkka on yleensä 900 euroa, ja työjakso pisimmillään kuukauden.

Korkeakouluharjoittelijoille Vantaan kaupunki maksaa 1 300–2 300 euron kuukausipalkkaa riippuen opintopisteistä ja tehtävistä.

Kaikki palkat ovat tehtäväkohtaisia palkkoja.

Vantaan henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen.

Sotealan tehtävissä maksetaan opiskelijoille tehtävien mukaan. Kuukausipalkka on noin 1 800–2 550 euroa.

– Kaikki palkat ovat tehtäväkohtaisia palkkoja. Opiskelijoilla ei yleensä ole mitään lisiä. Toki ilta- ja vuorotyölisät tulevat maksuun, Lievonen sanoo.

Hakuajat ovat Lievosen mukaan pääosin päättyneet, mutta erityisesti sosiaali- ja terveysalalla on paljon paikkoja, joiden hakuaika päättyy vasta maaliskuun puolessavälissä.

Vantaan seurakunnat palkkaa hautausmaille vuosittain noin 30–35 kesätyöntekijää. Heidät on tälle kesälle jo valittu. Palkkahaitari on kesätöissä hautausmailla 1 386–2 147​ euroa kuukaudessa. Palkkaerot johtunut siitä, että kesätöissä on myös muun muassa ammatillisen tutkinnon suorittaneita puutarhureita ja alan opiskelijoita. Seurakuntaan otetaan kesätöihin myös nuoria kesätyösetelillä.

HOK-Elanto palkkaa tänä vuonna yhteensä noin 750 kesätyöntekijää. Noin 25–30 prosenttia kesätyöntekijöistä ja kesäharjoittelijoista sijoittuu Vantaalle.

– Kesätyöntekijöiden lisäksi palkkaamme kesän ajaksi myös Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoita. Nämä kahden viikon palkalliset harjoittelut ovat suunnattu alaikäisille, varsinaisiin kesätöihin palkkaamme pääsääntöisesti 18 vuotta täyttäneitä, HOK-Elannon HR-asiantuntija Kaisa Gröhn kertoo.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoita HOK-Elanto palkkaa Gröhnin mukaan 800–1 200.

– Kaupan puolen palkka ja ravintolapuolen palkka ovat työehtosopimuksen mukaisia. Palkka määräytyy kokemusvuosien, koulutuksen ja osaamisen perusteella.

Alin palkka eli ilman työkokemusta olevan harjoittelijan tuntipalkka on 10,28 euroa, päälle tulevat mahdolliset lisät.

HOK-Elannon kesätyöhaku on käynnissä 6. maaliskuuta asti.

– Hakuja voidaan tarvittaessa jatkaa myös tämän jälkeen, Gröhn sanoo.

Ikea palkkaa Vantaalle kymmeniä kesätyöntekijöitä. Ikea Suomen kesätyöhaku päättyi helmikuun alkupuolella. Henkilöstö- ja kulttuurijohtaja Camilla Weurlander kertoo Ikean noudattavan palkkauksessa kaupan alan työehtosopimusta.

– Se tarkoittaa, että jos esimerkiksi myyjällä on soveltuvaa työkokemusta alle vuosi, perustuntipalkka on 10,28 euroa ja siitä ylöspäin riippuen aikaisemman kokemuksen määrästä. Tämän lisäksi maksetaan työvuorokohtaisia lisiä esimerkiksi ilta-, lauantai, yö- tai sunnuntaityöskentelystä.

Lue myös:

Vantaan kaupunki hakee taas kesätyöntekijöitä – tarjolla töitä 450 nuorelle

Kymmeniä palkataan kesätöihin Vantaan hautausmaille