Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan Hiihtoseuran tapahtumassa kerätään varoja hyvälle asialle hupifiiliksellä – "Edes vähän iloa tähän synkkään aikaan"

Urheilu: Hakunilan urheilupuistossa tehdään hyvää hiihtämällä ensi viikon lauantaina.

Syöpäsairaus on kaikkea muuta kuin hyvä asia. Mutta kun syöpäsairauksien tutkimukseen kerätään varoja, ollaan hyvällä asialla.

Ensi viikon lauantaina 12. maaliskuuta Hakunilan urheilupuistossa hiihdetään hyvän asian puolesta. Vantaan Hiihtoseuran järjestämän tapahtuman tuotosta valtaosa ohjataan Syöpäyhdistyksen Roosa nauha -kampanjaan.

VHS on järjestänyt vastaavaa hyväntekeväisyystapahtumaa useasti aiemminkin, ensimmäisiä kertoja jo toistakymmentä vuotta sitten. Mutta monien syiden takia se on ollut muutaman vuoden tauolla. Nyt tapahtuma herätetään uudelleen henkiin uusin eväin.

– Meillä on ”päälähtönä” tarjolla 2x400-metrinen hupiviesti, joka käydään hiihtostadionin alueella, kertoo VHS:n toiminnanjohtaja ja tapahtuman primus motor Satu Kalajainen.

– On toki myös yksilöhiihtomahdollisuus merkityllä radalla vapaavalintaisella pituudella, mutta hupiviestin myötä meidän ei tarvitse niin paljon rajoittaa muiden hiihtäjien liikkumista Hakunilan urheilupuiston alueella. Tapahtumapäivänäkin siellä ilmeisesti tulee muutenkin olemaan ruuhkaa.

Aikaa ei oteta sen kummemmin hupiviestissä kuin yksilöhiihdossakaan, mutta hupiviestissä voittajajoukkueet palkitaan.

Pääasia on, ettei hiihdetä veren maku suussa, vaan pidetään hauskaa.

– Eikä kenenkään tarvitse lähteä tapahtumasta tyhjin käsin vaan paitsi henkisesti niin materiaalisestikin rikkaampana, sillä kaikki osallistujat saavat tuotekassin ja lisäksi on jaossa arvontapalkintoja, Kalajainen kertoo.

– Yhteistyökumppaneidemme ansiosta pelkästään tuotekassin arvo on vähintään yhtä suuri kuin osallistumismaksu.

Hupiviestissä hiihdetään sekä perinteisen että vapaan hiihtotavan sarjoissa. Joukkueet voivat olla mies- tai nais- tai sekajoukkueita. Paras joukkueasu palkitaan.

– Uskon, että tuolla karnevaalimaisella lisäporkkanalla saamme vielä enemmän vähennettyä ryppyotsaisuutta ja edes vähän iloa tähän synkkään aikaan. Pääasia on, ettei hiihdetä veren maku suussa, vaan pidetään hauskaa, Kalajainen korostaa.

Osallistumismaksut ovat joukkueilta 70 euroa ja yksilöiltä 25 euroa.

– Joukkueet osallistuvat sekä omiin että yksilöiden kesken suoritettaviin arvontoihin, joten heillä on ”tuplakupongit” vetämässä.

Kaikkein tärkeintä tapahtumassa on hyväntekeväisyys, jonka kohde on siis Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanja. Aiemmin kampanjalla kerättiin varoja rintasyövän ja gynekologisten syöpien tutkimukseen, mutta nykyään keräystuotoilla tuetaan myös muiden syöpien tutkimusta.

– Roosa nauha -kampanja koskettaa nykyään yhtä paljon miehiä kuin naisiakin. Jokainen meistä tuntee jonkun, joka on käynyt läpi syöpähoidot, tai tuntenut jonkun, joka on menehtynyt syöpään. Motiivia ei tarvitse siis kaukaa hakea, joten kaikki mukaan tukemaan! Kalajainen kehottaa.

Toki on mahdollista tukea kampanjaa maksamalla osallistumismaksun mutta olla hiihtämättä.

– Mutta kyllähän me haluamme nähdä ihmiset suksilla, ulkona liikkumassa. Sitä paitsi: jos ei hiihdä, ei osallistu arvontoihin.

VHS toivoo hyväntekeväisyystapahtumaansa tietysti runsasta osanottoa.

– Ja jos hupiviestiin tulee paljon joukkueita, lähtöjä voidaan jakaa useampaan erään, ettei ladulle tule liikaa ruuhkaa. Sitten palkitaan useampia joukkueita, kun on useampia voittajia. Se ei tule olemaan ongelma, VHS:n toiminnanjohtaja Kalajainen vakuuttaa.

Hakunilan urheilupuistossa lauantaina 12.3. klo 11 alkaen Roosa nauha -hiihtopäivä. Ilmoittautumiset torstaihin 10.3. klo 20 mennessä osoitteeseen kilpailut.vhs.fi. Jälki-ilmoittautuminenkin on mahdollista, vielä paikan päälläkin klo 10.30 asti.