Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan Silkkitehtaalla aloittaa rento, after work -tyylinen jazzklubi, jota vetää saksofonisti Johannes Salomaa – "Ei tule akateemisia taideiltoja"

Klubi: Kevään aikana teattereiden yhteisessä lämpiössä järjestetään kolme Silkkijazzia.

Silkkitehtaalla Teatteri Vantaan ja Tanssiteatteri Raatikon yhteisessä lämpiössä aloittaa uusi jazzklubi maanantaina 7. maaliskuuta. Nimensä klubi ottaa Silkkijazzilta, mutta paikka, vetäjä ja illan luonnekin ovat erilaiset kuin sen edeltäjällä.

Kevään aikana Silkkijazzissa kuullaan kolmea duoa, joissa kaikissa on mukana klubin isäntä, saksofonisti Johannes Salomaa.

Rekolassa asuva Salomaa sanoo, että Silkkijazzista halutaan tehdä after work -tyylinen, vajaan parin tunnin hyväntuulinen ja viihdyttävä sessio. Ilta alkaa kello 19 ja kahden setin välissä on tauko.

Illan tunnelmasta pyritään luomaan rento ja välitön. Siksi klubia ei järjestetä teatterikatsomossa, vaan avoinna olevassa aulabaarissa.

– Niin ei synny jäykkää konserttitilannetta. Muusikot eivät pahastu, jos ihmiset vähän rupattelevat.

Salomaa sanoo, että muusikotkin voivat keskustella yleisön kanssa ja pyytää heiltä toivekappaleita. Toiveet esitetään samana iltana tai seuraavalla kerralla.

Klubi-isäntä itse pitää erityisesti swingistä ja iskelmällisestä jazzista. Tutuista kappaleista voidaan tehdä uudenlaisia sovituksia.

– Noh, ei tule akateemisia taideiltoja.

Silkkijazzeja järjestetään kevään aikana kolme. Ensimmäinen on jo ensi maanantaina 7. maaliskuuta. Salomaan kanssa esiintyy pianisti Risto Kumpulainen.

– Illan kantava teema tulee olemaan New Orleans, Salomaa paljastaa.

Onhan Kumpulainen yksi Suomen parhaita New Orleans -tyyliin erikoistuneita pianisteja.

Sitä seuraavat Silkkijazz-illat pidetään 4. huhtikuuta ja 9. toukokuuta, jolloin Salomaan kanssa musisoivat ensin Juha Lanu ja sitten Juki Välipakka.

Silkkijazzia on tarkoitus jatkaa syksyllä, jolloin saatetaan kuulla myös Rekola Street Bandiä. Se syntyi ensimmäisen koronakevään aikana, kun keikat oli peruttu ja joukko Salomaan soittokavereita kokoontui perheen kotiin Rekolaan musisoimaan. Syksyllä sekstetin svengaavaa menoa pääsevät siis ehkä kuulemaan myös muut kuin saksofonistin naapurit.

Liput Silkkijazz-iltoihin maksavat 17–22 euroa. Lippuja myy ennakkoon Netticket.