Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköpotkulautaturmia yritetään torjua uudella yhteistyöllä – "Pelkät puheet eivät riitä, kun haluamme kehittää palvelua"

Sähköpotkulautailjoiden määrän ennakoidaan yleistyvän edelleen tulevana kesänä Vantaalla ja muualla, ja se tuo mukanaan turvallisuuskysymyksiä.

Sähköpotkulautailuun liittyvät onnettomuudet ovat herättäneet huolta aiempina kesinä.

Nyt liikkumisen turvallisuutta halutaan parantaa pohjoismaisten asiantuntijoiden yhteistyöllä.

Tiedotteen mukaan sähköpotkulautayhtiö Tier on koonnut Nordic Safety Board -asiantuntijafoorumin, jonka tavoitteena on tehdä sähköpotkulaudoista turvallinen ja saumaton osa kaupunkien liikennettä.

Suomen edustajana foorumissa toimii Poliisihallituksen ylitarkastaja Heikki Kallio, joka vastaa tehtävässään liikenneturvallisuudesta ja haavoittuvista tienkäyttäjäryhmistä.

Lue lisää: Vuokrattavat sähköpotkulaudat rullaavat nyt myös Tikkurilassa – Kulkupelit huoltaa keväällä perustettu yritys Varistossa

Foorumi kokoontuu neljännesvuosittain keskustelemaan ajankohtaisista liikenneturvallisuuden kysymyksistä ja arvioi Tierin tekemää turvallisuustyötä.

– Pelkät puheet eivät riitä, kun haluamme kehittää palvelua. Haluamme kuulla asiantuntijoiden ja haavoittuvien ryhmien näkemyksiä ja huolenaiheita ja hyödyntää niitä toimintatapojemme muokkaamisessa. Tulemme tekemään konkreettisia toimia saamiemme neuvojen pohjalta, ja uskon, että tämä asiantuntijafoorumi onnistuu viemään koko alan turvallisuutta eteenpäin, kertoo Tierin pohjoismaiden toimintojen johtaja Lukas Samuelsson tiedotteessa.

Lue lisää: Sähköpotkulaudoista tuli hitti Tikkurilassa – Ensi vuonna laudat aiotaan tuoda myös Länsi-Vantaalle

Foorumissa ovat Heikki Kallion lisäksi Ruotsin kansallisen tieturvallisuusjärjestön johtaja Marie Nordén, Gehl Peoplen innovaatiojohtaja Jeff Risom Tanskasta, Ruotsin kelkkajääkiekkomaajoukkueen kapteeni, vammaisjärjestössä työskentelevä esteettömyysasiantuntija Peter Ojala sekä Norjan pyöräliiton pääneuvonantaja Emil Rensvala. Foorumin puheenjohtajana toimii Tierin turvallisuus- ja osallisuusasiantuntija Kate Barnes.