Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällaisia käytettyjä autoja tuodaan Suomeen yhä enemmän – Saksa kirii Ruotsin rinnalle

Suomeen tuotiin viime vuonna yli 58 000 käytettyä ajoneuvoa. Niistä henkilöautoja oli reilut 45 000. Käytettynä tuotujen sähkökäyttöisten henkilöautojen määrä kasvoi edellisvuodesta 67 prosentilla, kertoo tiedotteessaan Traficom.

Vuonna 2021 Suomeen tuoduista käytetyistä henkilöautouista yli 16 500 toimi vaihtoehtoisilla käyttövoimalla. Nämä autot toimivat sähköllä, kaasulla, etanonilla tai ne ovat ladattavia hybridejä. Tällaisia autoja tuotiin ensimmäistä kertaa enemmän kuin dieselautoja.

– Käytettynä maahantuodut ajoneuvot vaikuttavat Suomen ajoneuvokantaan päästöjen osalta samalla tavoin kuin uutena rekisteröidyt, joten sähkökäyttöisten suosion nousu myös käytettynä maahantuotavien osuudessa on tervetullut suuntaus, sanoo tiedotteessa Traficomin johtava asiantuntija Outi Ampuja.

Suurin osa käytetyistä autoista tuotiin Suomeen Saksasta ja Ruotsista. Ruotsista tuotujen autojen osuus on hieman laskenut parin viime vuoden aikan. Samaan aikaan Saksasta on tuotu autoja yhä enemmän.

Euroopan maat ovat hyvin edustettuna kärkikymmenikössä, mutta myös Japani ja Yhdysvallat mahtuvat suosituimman kymmenen maan joukkoon.

Viime vuonna Suomeen tuotiin käytettynä lähes 40 prosenttia enemmän ajoneuvoja kuin vuonna 2017. Vuoden 2019 jälkeen kasvu on kuitenkin hieman hihastunut. Tiedotteessa arvellaan, että tähän ovat vaikuttaneet koronapandemian aiheuttamat sulkutoimet.

Henkilö-, paketti- ja kuorma-autoja tuodaan käytettynä maahan noin puolet ensirekisteröityjen määrästä. Linja-autoja taas tuodaan maahan käytettynä suunnilleen saman verran kuin niitä ostetaan uutena.