Etkö kuullutkaan väestöhälyttimen ääntä? Ei tarvitse huolestua

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos testasi maanantaina kello 12 niin sanottua väestöhälytinjärjestelmää. Kyseessä on joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina tehtävä testi.

Vantaan Sanomien toimitukseen yhteyttä ottaneet lukijat olivat kuitenkin huolissaan siitä, että hälyttimen ääntä ei maanantaina kuulunutkaan, vaikka ääni normaalisti kuuluu selkeästi esimerkiksi Jokiniemen alueella.

Lue myös: Älä säikähdä hälytyksen ääntä maanantaina – Pelastuslaitos: Kyseessä on testi, ei vaaratilanne

Pelastuslaitokselta kerrotaan puhelimitse, että hälytysjärjestelmä toimi kuitenkin Vantaalla normaalisti ja hälytyksen äänenvoimakkuus oli sama kuin normaalisti. Tuulen suunta tai sääolosuhteet voivat kuitenkin vaikuttaa siihen, miten ja minne ääni kulloinkin kantautuu.

Pelastuslaitoksen tiedotteessa kerrotaan, että hälytinjärjestelmä on sijoitettu pääsääntöisesti väestötiheimmille alueille. Sitä ei ole suunniteltu kattamaan koko väestöä. Jos siis hälytyksen ääni ei kuulu omille kotikulmille, ei tarvitse olla huolissaan.

Tiedotteessa muistutetaan, että omaan älypuhelimeen kannattaa asentaa 112-sovellus. Tuolloin mahdollinen vaaratiedote tulee sijaintitietoon perustuen suoraan kännykkään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut