Kivistössä asuva perheenisä, laulaja-lauluntekijä Ariel Neulaniemi tuntee monen muun tavoin voimattomuutta Ukrainan sodan edessä.

– Olen itsekin seurannut kaikki mahdolliset analyysit ja tutustunut tilannetta taustoittaviin kirjoihin. Siitä huolimatta tuska muiden puolesta saa kysymään, mitä minä voin tehdä? Niinpä vaimo heitti ajatuksen, että järjestäisin hyväntekeväisyyskonsertin.

Syntyi ajatus konsertista, joka olisi samalla kädenojennus paitsi artisteille, myös yleisölle, joka on ollut koronatilanteen vuoksi pitkään vailla konserttielämyksiä.

Itsekin musiikkia tehnyt Neulaniemi otti puhelimen käteen ja pirautti Juha Tapiolle. Tapio lähti mukaan, samoin kuin rauhanaatteen puolesta puhuva ja räppäävä Paleface.

– Sen lisäksi minulla oli soinut mielessäni sekä Viitasen Piian Rauhan laulu että pop-kantelisti Ida Elinan laulama Kun pahan valta kasvaa ympärillä, vahvista ääni toisen maailman. Niinpä nämäkin artistit oli pakko kysyä mukaan, hän kertaa konsertin syntyä.

Myös Marzi Nyman lähti mukaan konserttiin, samoin piispa Teemu Laajasalo, joka lupautui puhumaan konsertissa.

Neulaniemi esiintyy konsertissa parin kappaleen verran itsekin.

– Oma taustani muusikkona voidaan jakaa aikaan ennen perhettä ja orastavasti nyt. Ennen perheellistymistä julkaisin pari levyä Ariel & Supremos -yhtyeenä Marzi Nymanin tuottamana, hän kertoo.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Neulaniemi on hyvällä asialla. Kuusi vuotta sitten hän järjesti hyväntekeväisyyskonsertin Syyrian siviilien auttamiseksi yhdessä Kirkon Ulkomaanavun kanssa.

–  Silloin kuvat pienistä kärsivistä lapsista järkyttivät ja pysäytti. Iltahetket omien lasten kanssa omassa lintukodossa tuntuivat jotenkin absurdilta, Neulaniemi muistelee.

Myyrmäen kirkko oli tuolloin täynnä ja konsertin avulla saatiin kerättyä liki 5 000 euroa Syyriaan.

– Tosi moni tuli kiittämään. Ehkä eniten siitä syystä, että he saivat konkreettisesti tulla antamaan omastaan. Se tekee meistä lähimmäisiä. On se sitten aikaa, ymmärrystä, apua tai jotain, mikä voi toisen asemaa helpottaa, hän sanoo.

Ukrainalaisten hyväksi toteutettava konsertti järjestetään ma 21.3. klo 19 Mikael Agricolan kirkossa (Tehtaankatu 23, Helsinki). Konserttiin on vapaa pääsy. Kolehdin tuotto käytetään Kirkon ulkomaanavun kautta Ukrainan sodassa olevien auttamiseksi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut