Petikonhuippua käytetään maankaatopaikkana vielä useita vuosia – sitten alueen käyttötarkoitus muuttuu täysin

Petikossa Pyymosantiellä sijaitsevan Petikonhuipun käyttö maamassojen läjitykseen käytettävänä täyttömäkenä jatkuu, kertoo Vantaan kaupunki tiedotteessaan.

Aluehallintovirasto on myöntänyt Vantaan kaupungille luvan laajentaa maanvastaanotto ja -läjitystoimintaa ja jatkaa kallionlouhintaa Petikonhuipulla seuraavien 20 vuoden ajan.

Kun maanläjitys alueella päättyy, Petikonhuipusta muokataan virkistysalue.

Alkujaan alueen käyttö maanläjitykseen piti lopettaa jo aiemmin. Täyttöä alueella on kuitenkin jatkettu, sillä kaupungilla ei ole lähivuosina tiedossa sopivaa korvaavaa maanläjityspaikkaa.

Lue lisää: Petikonhuipun maankaatopaikkaa laajennetaan

Petikonhuippu – entiseltä nimeltään Pitkäsuo – on Vantaan ainoa yleisessä käytössä oleva täyttömäki, ja sinne tuodaan vain rakentamiseen kelpaamatonta puhdasta maa-ainesta Vantaan rakennustyömailta. Se on perustettu 1989.

Vantaalla oli ennen yleisessä käytössä myös Kulomäen maanvastaanottoalue eli Kulokukkula. Sen käyttö yleisenä täyttömäkenä päättyi 2011, minkä jälkeen sinne on toimitettu maa-aineksia enää kaupungin omilta työmailta.

Kun Kulokukkulan käyttö aikanaan lopetetaan, myös siitä tehdään ulkoilualue. Aluetta käytetään kuitenkin maanläjitykseen vielä useita vuosia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut