Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaan ja Keravan aluevaltuusto jakoi tärkeät pestit: kaikki puheenjohtajien paikat vantaalaisille, varapuheenjohtajista kolme on keravalaisia

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuusto on valinnut päättäjät keskeisiin tehtäviin. Aluevaltuusto kokousti ensimmäisen kerran tiistaina. Kaikki valitut puheenjohtajat ovat vantaalaisia. Varapuheenjohtajan paikoista kolme meni keravalaisille valtuutetuille.

Hyvinvointialueen toiminta alkaa vuoden 2023 alussa. Aluevaltuusto, aluehallitus ja eri lautakunnat tulevat linjaamaan, miten sote- ja pelastusalan palvelut järjestetään hyvinvointialueella.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtajaksi valittiin Maarit Raja-Aho (kok.).

Aluehallituksen 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Olga Gilbert (vihr.) ja 2. varapuheenjohtajaksi Tanja Aidanjuuri-Niemi (ps.).

Aluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Sirkka-Liisa Kähärä (sd.). 1. varapuheenjohtajana toimii Paula Lehmuskallio (kok.) ja 2. varapuheenjohtajana Anne Karjalainen (sd.).

Hyvinvointialueen aluevaltuuston historian ensimmäisessä kokouksessa valittiin myös henkilöitä lautakuntien johtoon.

Aluevaltuuston vaalilautakunnan puheenjohtajana toimii Anssi Aura (kok.) ja varapuheenjohtajana Tuija Haapalainen (sd.).

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Mika Niikko (ps.) ja varapuheenjohtajaksi Ulla Kaukola (sd.).

Kansalliskielilautakunnan puheenjohtajan paikan sai Patrik Karlsson (r.). Varapuheenjohtajana toimii Kaj Andersson (sd.).

Aluevaalilautakunta sai puheenjohtajakseen Eero Aholan (kok.) ja varapuheenjohtajaksi Ilppo Alatalon (sd.).

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan puheenjohtajana toimii Kimmo Kiljunen (sd.) ja varapuheenjohtajana Laura Tulikorpi (vihr.).