Tikkurilassa järjestetään tapahtuma 160-vuotiaan rautatien ja asemarakennuksen kunniaksi – päätähtenä on Perinnejuna Valtteri

Tikkurilassa juhlistetaan 160-vuotiasta rautatietä ja samanikäistä asemarakennusta lauantaina 19. maaliskuuta kello 11–16.

Vantaan kaupunginmuseo ja Suomen Rautatiemuseo järjestävät Tikkurilassa tapahtumapäivän, jonka päätähtenä on Perinnejuna Valtteri. Valtterin kyydissä voi matkustaa.

Säännöllinen junaliikenne alkoi Suomessa 17. maaliskuuta 1862. Ensimmäinen rautatie kulki Helsingistä Hämeenlinnaan. Pääteasemien lisäksi juna pysähtyi Tikkurilassa, Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Turengissa.

Tikkurilan aseman suunnitteli lääninarkkitehti C. A. Edelfelt, jonka käsialaa ovat myös muut radanvarren asemat. Tikkurilan vanha asema on ainoa tiilinen asemarakennus, joka ensimmäiseltä rataosuudelta on säilynyt.

Lue lisää: Tässä tikkurilalaisessa rakennuksessa on nähty niin punakaartilaisia ja suojeluskuntalaisia kuin Venäjän keisarikin – 160-vuotiaassa suojelukohteessa on valtion leivissä töitä tehnyt muun muassa selvittelijä

Junalla Tikkurilaan 160 vuotta on koko perheen tapahtuma. Tikkurilan vanhan aseman eli nykyisen kaupunginmuseon pihalavalla on rautatiehen, matkustamiseen ja liikkeeseen liittyviä musiikki- ja tanssiesityksiä. Apulaiskaupunginjohtaja Tero Anttilan ja VR:n tervehdykset kuullaan lavalla kello 11 lähtien.

Perinnejuna Valtterin kyytiin Hyvinkäältä Tikkurilaan tai Tikkurilasta Hyvinkäälle voi ostaa lippuja Trafiikki-museoiden verkkokaupasta.

Vantaan kaupunginmuseo juhlistaa asemarakennuksen merkkivuotta myös Kotiasemasi Vantaalla -valokuvanäyttelyllä, joka on esillä 14. elokuuta asti. Näyttelyyn järjestetään tapahtumapäivänä opastus kello 13.30.

Museon tiloissa on myös lasten työpajoja sekä kello 15 alkava Teatteri Vantaan draamaesitys, joka kertoo aseman historiasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut