Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siirtyvätkö entiselle Hartwall-areenalle kaavaillut keikat Tampereelle? – osa mahtuu, osa ei, sanoo toimitusjohtaja

Tapahtumat: Nokia-areenassa sovitellaan jo valmiiksi tiiviiseen ohjelmaan keikkoja Helsingistä. Kaikki halukkaat eivät mahdu.

Tampereen Nokia-areenassa rakennetaan kovaa vauhtia palapeliä, jossa mahdollisimman moni entisen Hartwall-areenan suurtapahtumista yritetään mahduttaa kalenteriin.

Nokia-areenan toimitusjohtajan Marko Hurmeen mukaan mahdollisuutta siirtää tapahtuma venäläisomisteiselta areenalta Tampereelle on kysytty kaksinumeroiselle luvulle keikkoja ja muista tapahtumia.

– Kyselyitä on tullut useita päivässä ja niiden setvimiseen menee vielä aikaa. Sopivia välejä on vähän, sillä suuret tapahtumat vievät rakentaminen ja purkaminen mukaan luettuna useita päiviä. Pitää muistaa, että meillä on kalenteri jo valmiiksi tiukkaan varattu. Muun muassa Ilveksen ja Tapparan pelit vievät oman osuutensa päivistä.

Hurme kertoo, että osan kanssa neuvotteluissa ollaan jo niin pitkällä, että Helsingistä siirtyy Tampereelle useita tapahtumia joka tapauksessa. Toisaalta kaikkia tarjolla olevia tapahtumia ei Nokia-areenan kalenteriin saada mahtumaan.

– Kiertueilla on tiukat aikataulut, ja jos meillä on siinä tapahtuma, niin tänne ei tietenkään pystytä ottamaan.

Nykyisin Helsinki-halliksi nimetyn areenan tämän vuoden esiintyjälistalla ovat muun muassa sirkusryhmittymä Cirque du Soleil, Jesus Christ Superstar -musikaali sekä Björkin, Kissin, Dua Lipan, Manowarin, Celine Dionin sekä Queenin ja Adam Lambertin konsertit.

– Kun tapahtumajärjestäjien kanssa tehdään yhteistyötä, niin haluaisimme auttaa heitä. Järjestäjät tiedottavat mahdollisista siirroista oman aikataulunsa mukaan. Pitää muistaa, että meillä on tulossa maaliskuussa julkistuksia, jota eivät ole riippuvaisia Ukrainan-tilanteesta.

Toimitusjohtajan mukaan Helsingin areenan katoaminen tapahtumanjärjestäjien vaihtoehtojen listalta vaikuttaa Nokia-areenan kiinnostavuuteen myös pitemmällä aikajänteellä.

– Kyllä se vaikuttaa kilpailutilanteeseen. Tässä kokoluokassa Suomessa ei juuri kilpailijoita ole. Toisaalta pitää muistaa, että kilpailemme myös muun muassa Hampurin, Tukholman, Oslon ja Tallinnan kanssa.

Vaikutuksensa on myös sillä, että Pietari putoaa pois maailmantähtien kiertuevaihtoehtojen joukosta. Hurmeen mukaan tämän vaikutus voi olla kahtalainen.

– Tampereelle voidaan saada sinne suunniteltuja keikkoja, mutta toisaalta joku artisti voi jättää Itä-Euroopan ja Skandinavian kokonaan väliin ilman Pietaria.

Vaihtoehtojen putoaminen tarkoittaa sitä, että areena-tarjontaa on vähemmän kuin kysyntää, kun artistit suuntaavat koronan jälkeen maailmankiertueilleen. Hurmeen mukaan tähän ei ole tarkoitus reagoida hintoja nostamalla.

– Tapahtumajärjestäjien joukko on kuitenkin melko pieni. Tätä tehdään pitkäjänteisenä kumppanuutena, emmekä halua hyötyä toisten ahdingosta.