Mikkolan ostarilla Korson kupeessa syntyy gourmetburgereita, joista tuli menestys

Ravintola: Jerick Camenforten hampurilaiset saavat jopa hifistelijät hyrisemään hyväksyvästi. Pikkuruisessa ravintolassa kaikki mahdollinen tehdään itse.

Banaaniketsuppia, pikkelöityä papaijaa, violetilla bataatilla ryyditetty filippiiniläinen sämpylä. Tällaisia ja muitakin erikoisuuksia voi syödä Mikkolan ostarilla sijaitsevassa Shokuburgerissa.

Joulukuussa 2020 perustettua Shokuburgeria ylistävät hampurilaishifistelijätkin. Maine on kiirinyt niin, että piskuiseen vain kymmenisen asiakaspaikkaa käsittävään hampurilaisravintolaan tullaan naapuritaloista, lähiseudulta ja kauempaankin.

Ravintolan perustaja Jerick Camenforte, 37, kertoo, että eräät asiakkaat tulivat Hämeenlinnasta asti. He olivat ajelemassa ja poikkesivat Korsoon. Ja toisella kerralla Oulusta Helsinkiin ajanut hurautti syömään hyväksi kehutun hampurilaisen.

Tuusulassa asuvan, filippiiniläissyntyisen Camenforten tie hampurilaisyrittäjäksi Vantaalle ei ole mikään tavallinen. Hän työskenteli kokkina hotellissa Filippiineillä, kun 12 vuotta sitten henkilöstöpalveluyritys Opteam värväsi hänet töihin Suomeen.

– Suomi kiinnosti, kun se oli niin eksoottinen ja vastakohta lämpimän sään Filippiineille, Camenforte naurahtaa.

Hän tuli ensin töihin Palmialle tekemään ruokaa suurkeittiössä kouluille, sairaaloille ja vanhainkodeille.

– Opin kärsivällisyyttä, ruoan tekemistä isolle joukolle ja suomea.

Viikonloppuisin hän teki vielä töitä ravintoloissa, muun muassa Michelin-ravintola Luomossa, jonne hän pääsi harjoittelijaksi.

– Tein myös tiskaajan töitä

Sekin oli Camenforten mielestä tärkeää oppia.

Hän on kokenut isoimpien ravintolaketjujenkin keittiöt ja sitten oli oman keittiön vuoro.

Hampurilaisravintolan hän päätti perustaa siksi, että ”hampurilaisia syövät kaikki” ja se on helppoa tarjoilla.

– Siinä voi olla erilaisia makuja, mutta se on silti hampurilainen.

Camenforte tarjoaa aasialaisia makuja. Listalla on nyt japanilaisia ja korealaisia aineksia. Hiljattain hän toi myyntiin filippiiniläisen hampurilaisen, jossa on muun muassa pehmeänmakuista banaaniketsuppia.

Camenforte tekee ainekset itse, myös majoneesin.

– Siihen menee aikaa, mutta se kannattaa.

Shokuburgerin sämpylät leipoo Camenforten kehittelemän reseptin mukaan Matarissa sijaitseva Kotileipomo Merinta. Sieltä haetaan tuoreet sämpylät jokaisena aukiolopäivänä keskiviikosta sunnuntaihin.

Camenforte toivoo, että voi perustaa isomman ravintolan vaikkapa Helsinkiin, mutta Mikkolaa hän ei siitä huolimatta lopettaisi. Se on hänelle tärkeä paikka.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut