Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Variston 1970-luvun asuntomessualueelle suunnitellaan uutta: kerrostalojen lomaan kaupunkipientaloja ja erillispientaloja

Kaavoitus: Rakentaminen sijoittuu Luhtien tuntumaan.

Luhtitien pohjoispuolelle, Luhtimäki-nimisen kadun molemmin puolin, suunnitellaan pien- ja kerrostaloja. Kaavamuutosta rakentamista varten on hakenut maanomistaja, vuokra-asuntoyhtiö VAV Asunnot Oy.

Kaavamuutos toisi Variston Luhtimäki 1 -kortteliin lisärakennusoikeutta 8 000–10 000 kerrosneliömetriä ja Luhtimäki 2 -kortteliin noin 3 000 kerrosneliömetriä.

Alueen kerrostaloista kaavaillaan 3–5-kerroksisia ja pientaloista 1–2-kerroksisia.

Suunnittelualueelta purettiin hiljattain 13 VAV:n rivitaloa, jotka kuuluivat Variston vuonna 1977 pidettyjen asuntomessujen alueeseen. Asuntoja niissä oli yhteensä 65 ja VAV:n mukaan ne olivat huonossa kunnossa eikä niitä kannattanut korjata.

Lue myös: VAV purkaa asuntomessualueen 1970-luvun rivitalot Varistossa – Asukas: Tuskin samanlaista löytyy mistään

Purettujen talojen tilalle VAV haluaa rakentaa Luhtimäki 1 -korttelin, jossa olisi monimuotoista asumista niin, että pien- ja kerrostaloasuminen sekoittuvat. Sen vieressä on Luhtimäki 2 -kortteli, jossa 1970-lopussa valmistuneiden kerrostalojen eteläpuolelle rakennettaisiin uusi kerrostalo. Se tulisi nykyisen kerrostalon pysäköintialueen paikalle.

Parkkipaikkoja rakennetaan lisää nykyisen liiketilan paikalle korttelin pohjoisosaan.

Aittarivi-nimisen kadun reunaan suunniteltavien 1–2-kerroksisten pientalojen tyylin ja materiaalien on tarkoitus viitata 1970-luvun asuntomessuihin. Luhtimäen varrelle kaavaillaan 2–3-kerroksisia townhouse-tyyppisiä kaupunkipientaloja ja korttelialueen keskelle erillispientaloja.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa todetaan, että tavoitteena on korttelialueen ”riittävä vehreys” ja ”korostaa kasvillisuutta osana katu- ja piha-alueita”.

Vantaan kaupunginmuseo on inventoinut suunnittelualueen lähikortteleissa sijaitsevat rakennukset rakennusperintökohteiksi luokassa R2. Niiden rakennus- ja ympäristöarvot on huomioitava suunnittelussa.

Mielipiteet osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta pitää jättää kaupungin kirjaamoon 15. huhtikuuta mennessä. Asukasilta pidetään Teams-tilaisuutena keskiviikkona 23. maaliskuuta.