Variston 1970-luvun asuntomessualueelle suunnitellaan uutta: kerrostalojen lomaan kaupunkipientaloja ja erillispientaloja

Kaavoitus: Rakentaminen sijoittuu Luhtien tuntumaan.

Luhtitien pohjoispuolelle, Luhtimäki-nimisen kadun molemmin puolin, suunnitellaan pien- ja kerrostaloja. Kaavamuutosta rakentamista varten on hakenut maanomistaja, vuokra-asuntoyhtiö VAV Asunnot Oy.

Kaavamuutos toisi Variston Luhtimäki 1 -kortteliin lisärakennusoikeutta 8 000–10 000 kerrosneliömetriä ja Luhtimäki 2 -kortteliin noin 3 000 kerrosneliömetriä.

Alueen kerrostaloista kaavaillaan 3–5-kerroksisia ja pientaloista 1–2-kerroksisia.

Suunnittelualueelta purettiin hiljattain 13 VAV:n rivitaloa, jotka kuuluivat Variston vuonna 1977 pidettyjen asuntomessujen alueeseen. Asuntoja niissä oli yhteensä 65 ja VAV:n mukaan ne olivat huonossa kunnossa eikä niitä kannattanut korjata.

Lue myös: VAV purkaa asuntomessualueen 1970-luvun rivitalot Varistossa – Asukas: Tuskin samanlaista löytyy mistään

Purettujen talojen tilalle VAV haluaa rakentaa Luhtimäki 1 -korttelin, jossa olisi monimuotoista asumista niin, että pien- ja kerrostaloasuminen sekoittuvat. Sen vieressä on Luhtimäki 2 -kortteli, jossa 1970-lopussa valmistuneiden kerrostalojen eteläpuolelle rakennettaisiin uusi kerrostalo. Se tulisi nykyisen kerrostalon pysäköintialueen paikalle.

Parkkipaikkoja rakennetaan lisää nykyisen liiketilan paikalle korttelin pohjoisosaan.

Aittarivi-nimisen kadun reunaan suunniteltavien 1–2-kerroksisten pientalojen tyylin ja materiaalien on tarkoitus viitata 1970-luvun asuntomessuihin. Luhtimäen varrelle kaavaillaan 2–3-kerroksisia townhouse-tyyppisiä kaupunkipientaloja ja korttelialueen keskelle erillispientaloja.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa todetaan, että tavoitteena on korttelialueen ”riittävä vehreys” ja ”korostaa kasvillisuutta osana katu- ja piha-alueita”.

Vantaan kaupunginmuseo on inventoinut suunnittelualueen lähikortteleissa sijaitsevat rakennukset rakennusperintökohteiksi luokassa R2. Niiden rakennus- ja ympäristöarvot on huomioitava suunnittelussa.

Mielipiteet osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta pitää jättää kaupungin kirjaamoon 15. huhtikuuta mennessä. Asukasilta pidetään Teams-tilaisuutena keskiviikkona 23. maaliskuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut