Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaalainen Lotta Tuominen, 17, sipsuttelee kärkitossuillaan perhosen kevyesti ympäri tanssisalia, tekee valloittavia taivutuksia ja liikesarjoja.

Katsoja on siltä seisomalta huijattu uskomaan, että baletti on pelkästään helppoa, kevyttä, kivaa ja kaunista.

Oikeasti Tuomisella on takanaan vuosikausien ja tuhansien tanssituntien harjoittelu.

– Äitini vei minut kolmevuotiaana satubalettiin. Silloin sain kipinän lajiin, Vantaan Tanssiopistossa balettia harrastava Tuominen kertoo.

Extra R -luokassa eli luokassa, jonne pyritään valintakokeiden kautta, balettia tanssiva Tuominen osallistuu ensimmäistä kertaa kahdella sooloesityksellään Valtakunnalliseen Balettikilpailuun. Tuominen kilpailee 17–19-vuotiaiden sarjassa.

Kilpailu pidetään Helsingissä Aleksanterin teatterissa 16.–17. huhtikuuta. Tuominen osallistuu myös kilpailun ryhmäsarjaan Extra R:n Skorpionit-esityksellä.

Tätä ennen Tuominen kilpailee toisella sooloesityksellään Oulussa valtakunnallisessa tanssitapahtumassa 2. huhtikuuta Arktisissa Askelissa.

– Tanssiessa parasta on voittamaton olo. Se syntyy siitä, että kun on ensin harjoitellut jotain vaikeaa liikettä pitkään ja lopulta se onnistuu.

Tuomisen valmentajat ja koreografit Marina Tirkkonen ja Leena Koskiahde näkevät nuoren tanssijalupauksen vahvuuksina muun muassa luotettavuuden, sitoutumisen ja itsenäisen työskentelyn.

– Baletin avulla itsetuntemukseni on lisääntynyt ja olen oppinut liittämään erilaisia tunteita tanssiin. Tanssi on erinomainen tapa käsitellä tunteita, Tuominen sanoo.

Tuominen harjoittelee kuudesti viikossa. Kolmesti viikossa on omatoimiset treenit, jonka lisäksi on ryhmätreenejä.

Koronapandemian aikana treenejä pidettiin etäyhteyden avulla. Viimeisen vuoden ajan Tuominen on kuitenkin voinut treenata yhdessä toisten kanssa tanssiopistolla.

– Meillä on todella hyvä ryhmähenki. Olen saanut parhaat kaverini baletista.

– Tanssi on prioriteeteissani ykkösenä. Sovitan kaiken muun elämän baletin mukaan, Lotta Tuominen sanoo.