Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tulvavesi teki taas tepposensa Vihdintiellä – "Pysyvä ratkaisu olisi väylien korottaminen"

Maantie 120:n eli Vihdintien vieressä kulkeva kevyen liikenteen väylä Askistossa on suljettu.

Kävely- ja pyöräilyväylä sekä maantie 120 jouduttiin sulkemaan liikenteeltä helmikuussa liikennettä vaarantavan tulvaveden vuoksi. Autotie saatiin myöhemmin avattua liikenteelle, mutta tulvaveden ja paannejään vuoksi kevyen liikenteen väylä pysyy edelleen suljettuna.

Kyseisessä kohdassa kevyen liikenteen väylä kulkee pitkän matkan huomattavasti alempana kuin ajorata, ja siksi siihen kohdistuu suuremmat tulvahaitat. Väylällä on edelleen erittäin paksu kerros jäätä ja jonkin verran vettä.

Ely-keskus on arvioinut, että viisain vaihtoehto on odottaa kevyen liikenteen väylällä olevan jään pinnan pehmenemistä auraamiskelpoiseksi. Jos lämpötilat pysyvät plussan puolella myös öisin, voidaan tilanteeseen saada helpotusta 1–2 viikon kuluessa.

Kevyen liikenteen väylä avataan liikenteelle heti, kun siellä on turvallista liikkua.

Tulva toistuu kyseisellä osuudella vuosittain.

Tien eteläpuolen veden johtamista tarkastellaan kevään aikana, suojelualueet huomioiden. Tulvimisongelman pysyvä ratkaisu olisi elyn mukaan väylien korottaminen, mutta se on pehmeiköllä raskas ja kallis toimenpide.